O Καστανίδης ζητά εξηγήσεις από τη Siemens - iefimerida.gr

O Καστανίδης ζητά εξηγήσεις από τη Siemens

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιστός στα όσα είχε υποστηρίξει από το βήμα της βουλής της περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης απέστειλε σήμερα έγγραφο προς τη Siemens ζητώντας από τη γερμανική εταιρεία εξηγήσεις.

Εν όψει της διερευνώμενης επιβολής κατά νόμο διοικητικών κυρώσεων σε βάρος της γερμανικής εταιρείας ο κ. Καστανίδης αναφέρεται στις παραβάσεις που αποδίδονται στη Siemens A.E. με αποφάσεις της γερμανικής δικαιοσύνης και για τις οποίες έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις από τις εισαγγελικές αρχές της χώρας μας.

Στην κλήση, που επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή, ορίζεται η προβλεπόμενη από το νόμο σύντομη προθεσμία για την παροχή εξηγήσεων ενώπιον των Γενικών Γραμματέων Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιάννη Ιωαννίδη και Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη στη βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε υποστηρίξει ότι η γερμανική πλευρά οφείλει να αποζημιώσει την ελληνική, ανεξαρτήτως της ποινικής έκβασης της υπόθεσης, τονίζοντας παράλληλα ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα επιβληθούν πρόστιμα με βάση το νόμο για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ