Ο Γιούνκερ τα έψαλλε στον Ετινγκερ για τους «σχιστομάτηδες» και τους ομοφυλόφιλους - iefimerida.gr

Ο Γιούνκερ τα έψαλλε στον Ετινγκερ για τους «σχιστομάτηδες» και τους ομοφυλόφιλους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα... έψαλλε ένα χεράκι στον Γερμανό Επίτροπο Γκίντερ Ετινγκερ ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε σοκαρισμένος για τα σχόλια-προσβολές του Γκίντερ Ετινγκερ για τους Κινέζους, τους ομοφυλόφιλους και τους γαλλόφωνους Βέλγους, προσθέτοντας πάντως ότι είναι πεπεισμένος πως οι αναφορές αυτές «δεν αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές απόψεις του».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Soir ο Γιούνκερ σχολίασε τον χαρακτηρισμό «σχιστομάτηδες» του Έτινγκερ για τους Κινέζους, τον αστεϊσμό του για τον «υποχρεωτικό γάμο των ομοφυλόφιλων» και τις επικρίσεις του για την απόφαση της Βαλονίας να μπλοκάρει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά (Ceta).

«Ένας Επίτροπος δεν μπορεί να έχει τέτοιες απόψεις. Του είπα ότι έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από εκείνους που αισθάνθηκαν ότι στοχοποιήθηκαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι πληροφορήθηκε τα σχόλια αυτά μόλις την Τετάρτη το βράδυ, αλλά σε μια συζήτηση που είχε με τον Έτινγκερ πείστηκε ότι δεν αντιπροσώπευαν τις πραγματικές απόψεις του αλλά ότι αντθέτως και οι δύο «συμμερίζονται την ίδια γνώμη».

«Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτά τα σχόλια δεν αποδίδουν τις απόψεις του. Είναι ένας φιλελεύθερος άνθρωπος όσον αφορά τα κοινωνικά ζητήματα και για αυτό αιφνιδιάστηκα», δήλωσε στη συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ