Ο Εγκέλαδος ξαναχτύπησε το Κράιστσερτς [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Εγκέλαδος ξαναχτύπησε το Κράιστσερτς [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ισχυροί σεισμοί, μεγέθους 5,8 βαθμών, έπληξαν σε διάστημα μιας ώρας την πόλη Κράιστσερτς στη νότια Νέα Ζηλανδία, η οποία είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές από μεγάλο σεισμό τον Φεβρουάριο.

Το επίκεντρο και των δύο σεισμών εντοπίστηκε σε βάθος 4 χιλιομέτρων σε απόσταση 26 και 16 χιλιόμετρα αντίστοιχα από την πόλη, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο.

Ο πρώτος σεισμός προκάλεσε πανικό στους κατοίκους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Ακολούθησαν τέσσερις ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Η τοπική τηλεόραση, επικαλούμενη την αστυνομία, μετέδωσε πως το αεροδρόμιο της πόλης έχει κλείσει και οι επικοινωνίeς, όπως και η ηλεκτροδότηση έχουν διακοπεί

Στις 22 Φεβρουαρίου σεισμός 6,3 βαθμών προκάλεσε το θάνατο 181 ανθρώπων και κατέστρεψε ένα μεγάλο τμήμα του κέντρου της πόλης. Το κόστος των ζημιών υπολογίστηκε στα 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι σεισμολόγοι είχαν προειδοποιήσει τον περασμένο μήνα για την πιθανότητα ενός νέου σεισμού στο Κράιστσέρτς, τονίζοντας πως υπάρχουν 46% πιθανότητες να σημειωθεί την επόμενη χρονιά σεισμός μεγέθους 5,5 ως 5,9.

Οι σεισμοί των τελευταίων μηνών προκλήθηκαν από ένα ρήγμα, το οποίο οι επιστήμονες εντόπισαν πρόσφατα. Το Σεισμολογικό Ινστιτούτο της Νέας Ζηλανδίας GNS Science θεωρεί πως το ρήγμα αυτό παρέμενε ανενεργό επί 16.000 χρόνια, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010.

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στα σύνορα των τεκτονικών πλακών της Αυστραλίας και του Ειρηνικού στα οποία κάθε χρόνο καταγράφονται ως και 15.000 σεισμοί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ