Πέθανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος -Από καρδιακή ανακοπή - iefimerida.gr

Πέθανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος -Από καρδιακή ανακοπή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η είδηση του θανάτου του Ανδρέα Βγενόπουλου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία το πρωί του Σαββάτου. Πέθανε στις 3.30 το πρωί από ανακοπή καρδιάς και μεταφέρθηκε ήδη νεκρός στο νοσοκομείο Υγεία.

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 63 του χρόνια ο Ανδρέας Βγενόπουλος, από καρδιακή ανακοπή, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ανακοίνωση του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ αναφέρει «σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στις 03.30 το πρωί απεβίωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέας Βγενόπουλος από καρδιακή ανακοπή».

Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία

Σε στενό κλειστό οικογενειακό κύκλο θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειας του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της MIG.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι με βαθιά οδύνη το Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Investment Group (MIG) ενημερώθηκε για τον θάνατο του ιδρυτή του Ομίλου Ανδρέα Βγενόπουλου, από καρδιακή ανακοπή.

Ποιος ήταν ο Αδρέας Βγενόπουλος

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα, σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας «Βγενόπουλος και Συνεργάτες». Από το 1998 δραστηριοποιήθηκε στον επενδυτικό και τραπεζικό χώρο, δημιουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν διακεκριμένος αθλητής ξιφασκίας, πρωταθλητής Ελλάδος με διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες και μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μονάχου το 1972.

Υπό την ηγεσία του η MIG μετατράπηκε σε μία διεθνή εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου με έδρα την Ελλάδα και παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της αποτελείται σήμερα από ηγέτιδες εταιρείες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: η Vivartia στον κλάδο γαλακτοκομικών, κατεψυγμένων τροφίμων και υπηρεσιών εστίασης και ψυχαγωγίας, η Attica Group κορυφαία εταιρεία της επιβατηγού/οχηματαγωγού ναυτιλίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο Όμιλος Υγεία, η Singular Logic η μεγαλύτερη εταιρεία στην αγορά ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής στην Ελλάδα, η Sunce (Bluesun) ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους της βιομηχανίας τουρισμού και αναψυχής στην Κροατία και η Robne Kuce Beograd (RKB) η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης εμπορικών ακινήτων στη Σερβία.

Ητα παντρεμένος σε δεύτερο γάμο με την δικηγόρο Ρίτα Σουβατζόγλου.

Πέθανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος -Από καρδιακή ανακοπή | iefimerida.gr 1

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του Ανδρέα Βγενόπουλου και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του Παναθηναϊκού Α.Ο.

'Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απροσδόκητη απώλεια του Ανδρέα Βγενόπουλου και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

'Ο Ανδρέας Βγενόπουλος υπήρξε αθλητής του Συλλόγου και πρωταθλητής Ελλάδος στο Ξίφος ασκήσεων το 1972 και το 1973 και στο Ξίφος μονομαχίας το 1972, 1973, 1974, 1975, 1977, 1980 και 1981, ενώ κατέκτησε περισσότερα από 45 μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς Αγώνες στο φλερέ και στο επέ. Επίσης έλαβε συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο.

'Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα πρώτα χρόνια του επαγγελματισμού και τιμήθηκε για την αθλητική προσφορά του στον Σύλλογο με το Χρυσό Τριφύλλι.

'Τον Ιανουάριο του 2008 προχώρησε στη δημιουργία της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης (ΠΕΚ) και διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επί προεδρίας Νικόλα Πατέρα.

'Η προσφορά του εκλιπόντος προς το Σύλλογό μας ήταν αμέριστη, καθώς μέχρι σήμερα και έπειτα από δική του πρωτοβουλία, ο Παναθηναϊκός Α.Ο. λαμβάνει σημαντικές χορηγίες, όπως αυτή των υπηρεσιών του Ομίλου Υγεία".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ανδρέας Βγενόπουλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ