Νέος Υφυπουργός Αθλητισμού ο Γιώργος Βασιλειάδης - iefimerida.gr

Νέος Υφυπουργός Αθλητισμού ο Γιώργος Βασιλειάδης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θέση του Σταύρου Κοντονή αναλαμβάνει, ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο 39χρονος «αδιάφθορος» αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού έχοντας στους ώμους τεράστια εμπειρία σε θέματα διαφθοράς, κάτι που περιμένει ο Αλέξης Τσίπρας να λειτουργήσει ευεργητικά στον πολύπαθο χώρο του αθλητισμού και ειδικά εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στο ποδόσφαιρο.

Στη γενιά των 40άρηδων ανήκει ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος ανέλαβε χρέη υφυπουργού Αθλητισμού και αποτελεί μέλος του νέου αίματος που βάζει στην κυβέρνηση ο Τσίπρας μετά τον ανασχηματισμό. Εχει διατελέσει μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΝ με Γραμματέα τον Αλέξη Τσίπρα, την περίοδο 2000-2003.

Είναι νομικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σκωτία και μετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για θέματα που σχετίζονται με την καταπολέμηση της διαφθοράς και το πολιτικό χρήμα. Ο 37χρονος δικηγόρος γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ακολούθως έκανε μεταπτυχιακό στην πληροφορική και τις επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Strathchyde της Γλασκώβης, ενώ ειδικεύεται στο Εμπορικό Δίκαιο. Ο νέος υφυπουργός αθλητισμού είναι αναπληρωτής συντονιστής του τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείο σταθμός για την παρουσία του ως ΓΓ Διαφθοράς ήταν η συνεργασία με το γερμανικό κρατίδιο Βεστφαλίας - Ρηνανίας με αποτέλεσμα να φτάσει στις ελληνικές αρχές η περιβόητη λίστα Μπόργιανς.

Ο κ. Βασιλειάδης είναι πατέρας τριών παιδιών και έχει γεννηθεί στον Πειραιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ