Οδηγοί εγκλωβίστηκαν όλη νύχτα κοντά στην Κοζάνη - Εκλεισε και η Εγνατία

Ο χιονιάς που χτύπησε τη χώρα προκάλεσε πολύ σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα. Οδηγοί εγκλωβίστηκαν κοντά στην Κοζάνη, στην παλαιά Εθνική οδό Κοζάνης-Ιωαννίνων. Παράλληλα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από τη Μακεδονία προς και από την Ήπειρο, καθώς λίγο μετά τις 8.30΄ το βράδυ έκλεισε η Εγνατία οδός, εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, αλλά και χιονοθύελλας.

Η κυκλοφορία διακόπηκε και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου και οι οδηγοί αρχικά συνέχισαν το ταξίδι τους μέσω παρακαμπτηρίων, αλλά και του επαρχιακού δρόμου, Κοίλων - Βατερού Κοζάνης. Ένας άνθρωπος μάλιστα έχασε τη ζωή του χθες, όταν τον παρέσυρε νταλίκα, που είχε χάσει τον έλεγχο.Λίγη ώρα αργότερα όμως η κακοκαιρία «έκλεισε» και αυτούς τους δρόμους με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν πολλά αυτοκίνητα και να παραμείνουν οι οδηγοί και οι επιβάτες για πολλές ώρες μέσα στα οχήματα.

Οι περισσότεροι από τους χιλιάδες οδηγούς απογκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όμως δεκάδες παραμένουν χωρίς να μπορούν να μετακινηθούν. Οι απεγκλωβισμένοι, μεταφέρθηκαν από κλιμάκια της πυροσβεστική και της πολιτικής προστασίας, καθώς και εθελοντών σε ξενοδοχεία των γύρω περιοχών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ