Το Νοel αποκτά... άρωμα Μεξικού -Σομπρέρο και τεκίλα στο μαγαζί που αξίζει να μπεις και μόνο για να το... χαζέψεις! - iefimerida.gr

Το Νοel αποκτά... άρωμα Μεξικού -Σομπρέρο και τεκίλα στο μαγαζί που αξίζει να μπεις και μόνο για να το... χαζέψεις!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Μεξικό «Agaveria Noel» ονομάζεται η «Ημέρα των Νεκρών».

Γιορτάζεται δύο μέρες, την 1η Νοεμβρίου και την 2η Νοεμβρίου και σύμφωνα με την παράδοση, τότε επιστρέφουν οι νεκροί στη γη και τα αγαπημένα τους πρόσωπα τους υποδέχονται με κεράσματα και δώρα. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες γιορτές στη χώρα και την τιμούν πανηγυρικά. Μοιάζει κάπως με το δυτικότροπο Halloween, που τελευταία έχει έρθει και στην Ελλάδα. Η λαϊκή αυτή παράδοση πάντως έχει ιστορία 3.000 χρόνων, χρονολογείται από την εποχή των Αζτέκων, οι οποίοι γιόρταζαν τον ένατο ημερολογιακό τους μήνα προς τιμή της θεότητας Miccailhuitontli , της Κυρίας των Νεκρών, ή αλλιώς Catrina.

Το Νoel (Κολοκοτρώνη 59Β) αποφάσισε να τιμήσει αυτή την πανάρχαια παράδοση και να μας μυήσει στα μυστικά της μεξικανικής κουλτούρας. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Noel Κολοκοτρώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ