Εκκενώθηκε ταχυδρομείο στη Γερμανία μετά τον εντοπισμό ύποπτης σκόνης σε φάκελλο

Στο ταχυδρομείο της πόλης Μπέργκχαϊμ στη δυτική Γερμανία σήμανε συναγερμός όταν ένας υπάλληλος άνοιξε μια επιστολή και χύθηκε μια λευκή σκόνη.

Η αστυνομία διέταξε την εκκένωση του κτιρίου φοβούμενη μήπως η ουσία περιέχει σπόρους άνθρακα.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ AP)

Μονάδες της πυροσβεστικής, αλλά και ειδικοί στην αντιμετώπιση χημικών απειλών κατέφθασαν στο Μπέργκχαϊμ απ' τις γειτονικές πόλεις Κολωνία και Έσση. Πέντε άτομα που ήταν μέσα στο κτίριο όταν ανοίχθηκε η επιστολή υποβάλλονται σε εντατικές εξετάσεις, ενώ το ταχυδρομείο ελέγχεται για πιθανή μόλυνση.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στην εφημερίδα Express ότι το περιστατικό προκάλεσε πανικό στους πελάτες. «Οι υπάλληλοι φώναζαν να βγουν όλοι έξω αμέσως. Στην αρχή σκεφτήκαμε μήπως κάποιος είχε ανοίξει πυρ και βγήκαμε έξω πανικόβλητοι», δήλωσε.
Αν και εκφράζονται φόβοι ότι η ύποπτη σκόνη ίσως περιέχει σπόρους άνθρακα, οι αρχές λένε ότι δεν πρέπει να συνάγονται βιαστικά συμπεράσματα.

«Αυτή τη στιγμή περιμένουμε απ' την πυροσβεστική υπηρεσία της Έσσης, που διαθέτει ειδικό εργαστήριο, να μας ενημερώσει», δήλωσε αξιωματικός της πυροσβεστικής του Μπέργκχαϊμ στην εφημερίδα Rheinische Post.

ΠΗΓΗ: RHEINISCHE POST

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΕΡΓΚΧΑΪΜ ταχυδρομείο άνθρακας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ