Ανοίγει και πάλι η Αγορά της Κυψέλης -Μετατρέπεται για 6 εβδομάδες σε χώρο πολιτισμού - iefimerida.gr

Ανοίγει και πάλι η Αγορά της Κυψέλης -Μετατρέπεται για 6 εβδομάδες σε χώρο πολιτισμού

φωτογραφίες: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοίγει και πάλι, ανακαινισμένη, η Αγορά της Κυψέλης και μεταμορφώνεται για 6 εβδομάδες σε χώρο δημιουργίας και πολιτισμού.

Από 5 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας, θα φιλοξενηθούν εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια, μουσικά και θεατρικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, κοινωνικές πρωτοβουλίες και δράσεις αλληλεγγύης.

Φωτογράφοι απαθανατίζουν την Κυψέλη
Η έναρξη των δράσεων θα σηματοδοτηθεί με τα εγκαίνια της πρώτης φωτογραφικής έκθεσης υπό τον τίτλο ΟΝ ELITΕ NOW, το Σάββατο στις 6 το απόγευμα.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι αφιερωμένος στο θρυλικό φωτογραφικό στούντιο της οδού Θήρας, «Φωτο-Elite» και τον ιδιοκτήτη του, Τάσο Κουτσούκο (κατά κόσμον κύριο Elite). Πρόκειται για μια παρουσίαση ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος δουλειάς φωτογράφων που κατοικούν ή έχουν δραστηριοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης.

Ανοίγει και πάλι η Αγορά της Κυψέλης -Μετατρέπεται για 6 εβδομάδες σε χώρο πολιτισμού  | iefimerida.gr 0

Οι θεματικές των δράσεων θα επικεντρωθούν αρχικά στην Αγορά, την ιστορία της Κυψέλης και την τοπική κοινότητα, με στόχο την επέκτασή τους σε ευρύτερους καλλιτεχνικούς, αστικούς και κοινωνικούς προβληματισμούς.

Το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται από τον δήμο Αθηναίων καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου, ενώ μια ημέρα κάθε εβδομάδα, κάθε Παρασκευή, από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, ο χώρος θα προσφέρεται ελεύθερα ως βήμα έκφρασης των πολιτών, σε μια δράση υπό τον τίτλο «Το μικρόφωνο στους πολίτες».

Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιούνται με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό.

Ανοίγει και πάλι η Αγορά της Κυψέλης -Μετατρέπεται για 6 εβδομάδες σε χώρο πολιτισμού  | iefimerida.gr 1

Εναλλακτικό εμπόριο - Ανταλλαγή προϊόντων, ACROMARKET
Τα μέλη του δικτύου ανταλλακτικής οικονομίας «Acromarket» ανταλλάσσουν προϊόντα και υπηρεσίες σε μια προσπάθεια να μάθουμε να ζούμε χωρίς χρήματα.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2013 και έκτοτε συνεχίζεται με πληθώρα ανταλλαγών κάθε μήνα. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν διοργανωθεί 3 ημερίδες ανταλλαγής στη Φωκίωνος Νέγρη κατά τη διάρκεια των οποίων πολίτες αντάλλαξαν μεταξύ τους προϊόντα. Σκοπός είναι η καλλιέργεια της νοοτροπίας της αλληλεγγύης, της γενναιοδωρίας και της δημιουργικότητας, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο να ζει με αυτάρκεια και αξιοπρέπεια.
Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή 18:00-20:00, 7/11-16/12


Ανταλλαγές βιβλίων κάθε Πέμπτη
Πρόκειται για μια ομάδα εθελοντών, που αγαπούν το βιβλίο, την αναζήτηση και τις ιδέες που οδηγούν τον άνθρωπο στο κέντρο του εαυτού του. Βασική τους πεποίθηση ότι όσο και αν οι σελίδες των βιβλίων μας συναρπάζουν, αν δε μοιραστείς με άλλους ανθρώπους τις ανακαλύψεις και ό,τι θεωρείς άξιο να διαδώσεις, δε βιώνεις πραγματικά αυτό που σου έχει προσφερθεί.
Οι δράσεις:

  • Βραδιές ανταλλαγής βιβλίων και ιδεών, με θεματικά αφιερώματα απ' το χώρο του βιβλίου
  • Συναντήσεις της διαδραστικής ομάδας ανάγνωσης BookLab
  • Σύνδεση με ένα δίκτυο 15 ανταλλακτικών βιβλιοθηκών σε διάφορα σημεία της Αθήνας, όπου κάθε πολίτης μπορεί ελεύθερα να κάνει ανταλλαγή

Κάθε Πέμπτη 18:00-20:00, 10/11-15/12


Τις Τρίτες μαθαίνουμε τη γλώσσα των προσφύγων και εκείνη την δικιά μας
Η ομάδα Γέφυρες προσφέρει δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Λειτουργεί στην Κυψέλη, γειτονιά με πολλούς ξένους κατοίκους και προσπαθεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη εκμάθησης της γλώσσας, αλλά και στην ανάγκη καλύτερης επικοινωνίας και γνωριμίας μαζί τους.

Τα μαθήματα βοηθούν όλους τους κατοίκους της περιοχής να έρθουν σε επαφή, να μάθουν τη γλώσσα και να αντιμετωπίσουν τους φόβους και τις προκαταλήψεις τους.
Κάθε Τρίτη 18:00-20:00, 8/11-13/12

Ανοίγει και πάλι η Αγορά της Κυψέλης -Μετατρέπεται για 6 εβδομάδες σε χώρο πολιτισμού  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ