Γαλλία: Εκκενώνουν όλους τους ανεπίσημους καταυλισμούς - iefimerida.gr

Γαλλία: Εκκενώνουν όλους τους ανεπίσημους καταυλισμούς

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην εκκένωση των ανεπίσημων καταυλισμών φαίνεται πως προχωρά η γαλλική κυβέρνηση.

Μετά το Καλαί φαίνεται πως έχουν σειρά οι δεκάδες-χιλιάδες σκηνές που έχουν στηθεί κάτψ από την σιδηροδρομική γέφυρα στη βορειοανατολική πλευρά του Παρισιού. Ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στο σημείο είναι υπέρογκος εξαιτίας του κλείσιμου ενός άλλου στρατοπέδου έξω από το λιμάνι στην πόλη του Καλαί την προηγούμενη εβδομάδα. Ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που βρίσκονται εκεί ανέρχονται σε 3.000.

Στην πλειονότητά τους οι μετανάστες που βρίσκονται εκεί είναι από το Αφγανιστάν και το Σουδάν, χώρες οι οποίες βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Θα μεταφερθούν με λεωφορεία στα κέντρα κράτηση που βρίσκονται σε όλο το Παρίσι έτσι ώστε να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας.

«Η επιχείρηση εκκένωσης λειτουργεί ομαλά μέχρι στιγμής», ανέφερε η εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι όλοι οι μετανάστες θα πρέπει να μετακινηθούν σήμερα Παρασκευή ενώ ανέφερε ακόμη ότι περίπου 600 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία καταυλισμοί Καλαί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ