Bild: «Η ελληνική βόμβα χτυπάει!» - Τα σενάρια για 4ο μνημόνιο - iefimerida.gr

Bild: «Η ελληνική βόμβα χτυπάει!» - Τα σενάρια για 4ο μνημόνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται να ανακτήσει το μαύρο χρήμα που διατηρείται σε ξένους λογαριασμούς, αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.


Στα σενάρια για ένα τέταρτο μνημόνιο, αλλά και στο γεγονός ότι το «μαύρο χρήμα» παραμένει στο εξωτερικό αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Bild. Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο «Η ελληνική βόμβα χτυπάει!» ενώ γίνεται λόγος για «επιστροφή της κρίσης».
Όπως αναφέρεται «σχεδόν ενάμισης χρόνος έχει περάσει από τότε που η Ελλάδα έλαβε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης άνω των 86 δισ. ευρώ. Δεν θα είναι όμως το τελευταίο:
Πολιτικοί στην Αθήνα και στο Βερολίνο περιμένουν ήδη ένα τέταρτο πακέτο!».
Την ίδια ώρα -σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα- «ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προφανώς δεν ενδιαφέρεται καθόλου για να ανακτήσει το μαύρο χρήμα δισεκατομμυρίων που διατηρούν οι συμπατριώτες του σε ξένους λογαριασμούς».

Bild: «Η ελληνική βόμβα χτυπάει!» - Τα σενάρια για 4ο μνημόνιο | iefimerida.gr 0

Υπενθυμίζεται ότι το ενδεχόμενο ενός τέταρτου μνημονίου αναφερόταν και σε παλιότερο δημοσίευμα της Bild στα τέλη Οκτωβρίου του 2016, όπου περιλαμβάνονταν δηλώσεις Γερμανών πολιτικών.
Για παράδειγμα, ο Peter Ramsauer, πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου, ανέφερε «βαδίζουμε κατευθείαν προς ένα τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας και η αιτία είναι –μεταξύ άλλων- και τα μικρά βήματα μεταρρυθμίσεων (που κάνει η Ελλάδα)».
Επίσης, ο βουλευτής του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος, Wolfgang Bosbach , αναφέρει στην Bild «το αργότερο το 2018 θα ξεκινήσει και πάλι συζήτηση για ένα πακέτο βοήθειας δισ. (…) παρά το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει το θέμα αυτό έξω από τον προεκλογικό αγώνα».
Εξάλλου, ο υπεύθυνος οικονομικών της Χριστιανοκοινωνικής ένωσης της Βαυαρίας, Hans Michelbach προειδοποιεί ότι «πριν από τις εθνικές εκλογές στη Γερμανία –το φθινόπωρο του 2017- δεν θα πρέπει να μην έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της Ελλάδας».
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει «η γερμανική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να βάλει το θέμα αυτό κάτω από το χαλί».
Ωστόσο, ένα τέταρτο πακέτο βοήθειας προεξοφλούσαν και Έλληνες πολιτικοί με δηλώσεις τους προς την ίδια εφημερίδα.
Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης προβλέπει ότι μετά το 2017 θα καταρρεύσουν τα δημόσια έσοδα και γι΄ αυτό το λόγο ο ίδιος αναμένει «σίγουρα ένα τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας».
Επίσης, ηγετικό στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης που δεν κατονομάζεται είπε προς τη γερμανική εφημερίδα ότι «χωρίς κούρεμα χρέους θα χρειαστούμε ένα τέταρτο πρόγραμμα» και σε αυτή την περίπτωση η Ευρώπη θα πρέπει «να στείλει ακόμη περισσότερα λεφτά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bild 4ο μνημόνιο μαύρο χρήμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ