Ποιος είναι ο κύριος Μέρκελ; [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο κύριος Μέρκελ; [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Άνγκελα Μέρκελ την ξέρουν πλέον (θέλοντας και μη) και οι πέτρες. Πολλοί όμως δεν ξέρουν πως ο άνθρωπος που έκλεψε την καρδιά της ισχυρής καγκελάριου ήταν ο καθηγητής της, τον οποίο η νεαρή Ανγκέλα ερωτεύτηκε όταν ήταν φοιτήτρια.

Από το 1988 η Άνγκελα Μέρκελ είναι παντρεμένη με τον καθηγητή της Ακαδημίας Επιστημών του Βερολίνου Γιοακίμ Σάουερ. Ποιος είναι όμως ο κύριος Μέρκελ και πως κατέληξε να είναι ο άντρας στο πλευρό της πιο ισχυρής γυναίκας της Ευρώπης αν όχι του κόσμου;
Ο Γιοακίμ Σάουερ γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1949 στο Σέφτενμπεργκ της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και το 1967 έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου, ενώ μια δεκαετία αργότερα και συγκεκριμένα το 1977 έγινε καθηγητής Φυσικής και Χημείας στην Ακαδημία Επιστημών του Βερολίνου. Εκεί γνώρισε την 27χρονη τότε φοιτήτρια Άνγκελα Μέρκελ που τον ερωτεύτηκε παράφορα. Μάλιστα η Άνγκελα το 1982 πήρε διαζύγιο από τον τότε σύζυγό της Ούρλιχ Μέρκελ, ενώ τρία χρόνια αργότερα το 1985 και ο καθηγητής Σάουερ χώρισε τη σύζυγό του με την οποία είχε δύο γιους ( τον Ντάνιελ και τον Άντριαν) προκειμένου να συζήσει αρχικά και στην πορεία να παντρευτεί την Άνγκελα Μέρκελ. Ο Σάουερ και η Μέρκελ παντρεύτηκαν το 1998 λίγες μόνο εβδομάδες μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου
Το ζευγάρι σπάνια μιλά για την προσωπική του ζωή, αποφεύγει τις κοινές εμφανίσεις, ωστόσο κάνουν συχνά εκδρομές στην φύση οι δυο τους και έχουν επιλέξει να στεγάσουν τον έρωτά τους σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Βερολίνο με θέα το Μουσείο της Περγάμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ