ΝΔ: Μνημείο ανικανότητας της κυβέρνησης η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών - iefimerida.gr

ΝΔ: Μνημείο ανικανότητας της κυβέρνησης η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 6,2 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο αυξημένες κατά 62% από το τέλος του 2014.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ανίκανη να επανεκκινήσει την πραγματική οικονομία» σημειώνουν σε κοινή δήλωσή τους ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπεύθυνος του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής – Γ.Λ.Κ., βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης Σεπτεμβρίου 2016.

Αναλυτικά στη δήλωση τονίζουν:

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κυβέρνησης, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές διαμορφώθηκαν στα 6,2 δις ευρώ το Σεπτέμβριο του 2016, αυξημένες κατά 62% από το τέλος του 2014! Μάλιστα, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αυτές μειώθηκαν μόλις κατά 58.000.000 ευρώ.

Και αυτό γιατί ενώ απορροφήθηκε, με μεγάλη καθυστέρηση, το σύνολο της υποδόσης και θα έπρεπε – κανονικά – να μειωθούν ισόποσα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, αυτό τελικά δεν συνέβη, διότι δημιουργούνται πολλές καινούργιες οφειλές, ύψους περίπου 850.000.000 ευρώ μόνο το τελευταίο τρίμηνο.

Συνεπώς, η Κυβέρνηση συνεχίζει, σταθερά, την “εσωτερική στάση πληρωμών” που ξεκίνησε από την αρχή της θητείας της, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.

Η ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης είναι, για ακόμη μία φορά, εμφανείς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ ληξιπρόθεσμες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ