Παραμένουν χωρίς ρύθμιση 70.000 δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο - iefimerida.gr

Παραμένουν χωρίς ρύθμιση 70.000 δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρατείνεται η αγωνία των περίπου 70.000 ελλήνων δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο, καθώς η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την ενυπόθηκη πίστη, η οποία θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή δεν δίνει λύση στο πρόβλημα αφού δεν έχει αναδρομική εφαρμογή.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που επικαλείται η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος το συγκεκριμένο κώλυμα (περί αναδρομικής ισχύος) πολύ δύσκολα μπορεί να παρακαμφθεί. Στελέχη από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σημείωσαν πως σε κάθε περίπτωση η γενική γραμματεία της κυβέρνησης αναζητά λύση-σχέδιο για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο που εξαιτίας της ραγδαίας αλλαγής στην ισοτιμία (ευρώ-ελβετικού φράγκου) καλούνται να πληρώσουν «χρυσό» το δάνειό τους.

Σχετικά με το περιεχόμενο της Οδηγίας, που θέτει κανόνες στις τράπεζες για τα στεγαστικά δάνεια και προβλέπει ρυθμίσεις και για αυτά σε ξένο νόμισμα, η οποία έρχεται με καθυστέρηση πάνω από μισό χρόνο ενώ στο περιεχόμενό της- όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στον Ελεύθερο Τύπο «παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι ρυθμίσεις για τα δάνεια σε ξένο νόμισμα (σ.σ.: συνεπώς και για αυτά σε ελβετικό φράγκο) και η παρουσίαση λύσεων προς όφελος του καταναλωτή αν η συναλλαγματική ισοτιμία παρουσιάζει διακύμανση μεγαλύτερη του 20% σε σχέση με την ισοτιμία κατά τη στιγμή της σύναξης της σύμβασης».

Ετσι στην πραγματικότητα μπαίνει ένα είδος πλαφόν στην επιβάρυνση του δανειολήπτη ή εναλλακτικά θα πρέπει να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα αντιστάθμισης κινδύνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δανειολήπτες ελβετικό φράγκο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ