Οι πρώτοι υπάλληλοι του υπ. Οικονομίας πήγαν στον Κεράνη -Αύριο τα εγκαίνια - iefimerida.gr

Οι πρώτοι υπάλληλοι του υπ. Οικονομίας πήγαν στον Κεράνη -Αύριο τα εγκαίνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα κεντρικά γραφεία της νεοσύστατης Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους στο κτίριο Κεράνης εγκαινιάζει αύριο ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Η Ειδική Γραμματεία, με επικεφαλής τον Φώτη Κουρμούση, είναι η πρώτη που στεγάζεται στο άλλοτε καπνεργοστάσιο Κεράνης, επί της Λεωφόρου Θηβών 196-198 στην περιοχή του Ρέντη, που αγοράστηκε από το Δημόσιο στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και ανακατασκευάστηκε προκειμένου να στεγαστούν υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Οι πρώτοι υπάλληλοι του υπ. Οικονομίας πήγαν στον Κεράνη -Αύριο τα εγκαίνια | iefimerida.gr 0

Αρμοδιότητα της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους είναι η ενημέρωση και εξυπηρέτηση των δανειοληπτών και σε πρώτη φάση έχει στελεχωθεί με 30 υπαλλήλους. Έχει την ευθύνη λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου για την υποστήριξή τους, μεριμνά για την ομαλή λειτουργία του δικτύου 30 τοπικών Κέντρων Ενημέρωσης - Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) και σχεδιάζει προγράμματα πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των ενδιαφερόμενων φορέων και του κοινού καθώς και προώθησης των συμμετοχικών διαδικασιών.

Οι πρώτοι υπάλληλοι του υπ. Οικονομίας πήγαν στον Κεράνη -Αύριο τα εγκαίνια | iefimerida.gr 1

Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, η ΕΓΔΙΧ θα συμβάλλει καθοριστικά στον καθορισμό του πλαισίου διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς συντάσσει την Εθνική Στρατηγική για τη Διαχείριση Ιδιωτικού Χρέους προς έγκριση από το ΚΥΣΔΙΧ, με στόχους και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών, συντονίζει το έργο των εμπλεκόμενων κρατικών φορέων και υπηρεσιών και συμμετέχει στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 30 ΚΕΥΔ θα απασχολούν 120 άτομα και θα λειτουργήσουν στις αρχές του νέου χρόνου. Το κάθε κέντρο θα απασχολεί τουλάχιστον τέσσερα εξειδικευμένα στελέχη (πτυχίο Νομικής, Οικονομικών Επιστημών και Κοινωνικών Επιστημών κ.λπ.) και θα αποτελούν ουσιαστικά τον οικονομικό και νομικό σύμβουλο των νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών ως προς τη διαχείριση των χρεών τους προς τις τράπεζες

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΓ ιδιωτικού χρέους κτίριο Κεράνης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ