Βενιζέλος: Να πουν την αλήθεια τα κόμματα για τις καταθέσεις των βουλευτών - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Να πουν την αλήθεια τα κόμματα για τις καταθέσεις των βουλευτών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να πουν τα κόμματα την αλήθεια στον ελληνικό λαό για το που μπορεί να φθάσει ο έλεγχος για τυχόν καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό, προέτρεψε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το πρωί στη Βουλή.

Αφορμή για την αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης έδωσε παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου με την οποία ενημέρωσε το Σώμα ότι «μετά από επαφές με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών διαπιστώθηκε η ανάγκη να εξουσιοδοτήσουν οι βουλευτές την Ενωση Τραπεζών της Ελβετίας για έλεγχο τυχόν λογαριασμών, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό εμπόδιο».

Μάλιστα ο κ. Πετσάλνικος ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα διανεμηθεί στους βουλευτές ένα πρότυπο ατομικής εξουσιοδότησης προκειμένου να το συμπληρώσουν για να διαβιβαστεί στην Ελβετία, ενώ αντίστοιχη μπορεί να είναι η διαδικασίας και για τους« φορολογικούς παραδείσους».

«Ενας βουλευτής ελληνικής καταγωγής στο ελβετικό κοινοβούλιο αναφέρθηκε σε κρυφές καταθέσεις στην Ελβετία και, κληθείς να δώσει διευκρινίσεις, δεν είχε τίποτε να πει», απάντησε ο κ. Βενιζέλος και σχολίασε:

«Και τώρα πρέπει οι Ελληνες βουλευτές να αποθέτουν την τιμή τους στην Ελβετική Ενωση Τραπεζών, στην Ενωση Τραπεζών στις νήσους της Μάγχης ή δεν ξέρω σε ποια άλλη ένωση τραπεζών φορολογικών παραδείσων. Αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας. Θα ήμουν ευτυχής τα κόμματα να τοποθετηθούν απέναντι στο θέμα αυτό. Με έναν τρόπο όμως συγκροτημένο. Που οδηγεί αυτό; Και τι σημαίνει αυτό; Οι παράνομες καταθέσεις και το ξέπλυμα θα είναι σε ατομικούς λογαριασμούς φυσικών προσώπων ή θα είναι συγκεκαλυμμένες πίσω άλλες εταιρείες οποιασδήποτε νομικής μορφής, το πιθανότερο εξωχώριες».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι τα κόμματα πρέπει να μιλήσουν έντιμα στον ελληνικό λαό και πρόσθεσε πως «όταν εφαρμόζονται διαδικασίες, θα παρακαλούσα να είναι ουσιαστικές, ειλικρινείς και σε βάθος».

Στις εξουσιοδοτήσεις των βουλευτών είχε αναφερθεί νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας δηλώνοντας ότι η Κ.Ο. είναι πρόθυμη να διευκολύνει το έλεγχο ώστε να μην υπάρχουν σκιές για άδηλες καταθέσεις βουλευτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ