Υποβρύχιο και πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού στο Καστελόριζο -Η απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις - iefimerida.gr

Υποβρύχιο και πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού στο Καστελόριζο -Η απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις τουρκικές παραβιάσεις να μη σταματούν σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό απάντησε κάνοντας αισθητή την παρουσία του.

Το υποβρύχιο «Παπανικολής» και η πυραυλάκατος «Καβαλούδης» έφτασαν στο Καστελόριζο. Πρόκειται για μια αποστολή «επίδειξης σημαίας» μία μόλις ημέρα μετά το περίεργο περιστατικό με τον «ναυαγό» ανοιχτά της Χίου ο οποίος αρνήθηκε να διασωθεί από τα ελληνικά μέσα που έφτασαν στην περιοχή.

15 τουρκικές παραβιάσεις
Το μπαράζ παραβιάσεων συνεχίστηκε και χθες, με 15 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από επτά τουρκικά αεροσκάφη. Πέντε από τα τουρκικά μαχητικά πετούσαν σε σχηματισμούς και δύο μεμονωμένα, προέβησαν επίσης σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τα αεροσκάφη δεν ήταν οπλισμένα, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές. Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ