Διεθνής τερματοφύλακας πνίγηκε στη Μεσόγειο -Στην προσπάθειά της να φτάσει στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Διεθνής τερματοφύλακας πνίγηκε στη Μεσόγειο -Στην προσπάθειά της να φτάσει στην Ευρώπη

Φωτογραφία αρχείου: AP/ Borja Ruiz Rodriguez
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τραγικό τέλος είχαν τα όνειρα που έκανε η διεθνής τερματοφύλακας της Γκάμπια για μία καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Η Φατίμ Τζαγουάρα, μόλις 19 ετών, πνίγηκε στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον πρώην προπονητή της. Εκτιμάται ότι ήταν σε πλοιάριο, το οποίο αντιμετώπισε πρόβλημα τον προηγούμενο μήνα, ενώ ταξίδευε από τη Λιβύη προς την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, περισσότεροι από 3.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο μέσα στο 2016.

Η Τζαγουάρα έκανε το ντεμπούτο της για την εθνική ομάδα γυναικών ποδοσφαίρου της Γκάμπια πριν από ένα χρόνο, σε φιλική αναμέτρηση κόντρα σε σύλλογο από τη Γλασκώβη. «Ο θάνατός της ήταν πρόωρος, αλλά θα τη θυμόμαστε για τις εκπληκτικές εμφανίσεις της στο γήπεδο», δήλωσε στον Guardian ο Τσόρο Μπένγκα, ο οποίος ήταν βοηθός προπονητή στην εθνική ομάδα κάτω των 17 ετών, στην οποία η Τζαγουάρα είχε εντυπωσιάσει.

Εκτιμάται ότι η 19χρονη έφυγε από την Γκάμπια τον Σεπτέμβριο, για να διασχίσει την Σαχάρα με προορισμό τη Λιβύη, από όπου πολλοί Αφρικανοί μετανάστες ξεκινούν το επικίνδυνο ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Σύμφωνα τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, οι άνθρωποι από την Γκάμπια είναι η τέταρτη μεγαλύτερη ομάδα εκείνων που φτάνουν στην Ιταλία, παρότι πρόκειται για μία από τις μικρότερες χώρες της Αφρικής, με πληθυσμό μόλις 1,8 εκατ. κατοίκους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τερματοφύλακας Γκάμπια Μεσόγειος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ