Συνεχίζεται ο δικαστικός πόλεμος -Βγαίνουν από το αρχείο οι αναφορές για παρεμβάσεις στην υπόθεση Βγενόπουλου - iefimerida.gr

Συνεχίζεται ο δικαστικός πόλεμος -Βγαίνουν από το αρχείο οι αναφορές για παρεμβάσεις στην υπόθεση Βγενόπουλου

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βγαίνουν από το αρχείο με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου οι δυο αναφορές που είχε υποβάλλει ο εισαγγελέας Εφετών Ι.Αγγελής καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο του, στρεφόμενος σε βάρος και της τέως εισαγγελέως Ε. Κουτζαμάνη.

Οι αναφορές του είχαν κατατεθεί με αφορμή την εμπλοκή του στον χειρισμό της δικογραφίας Βγενόπουλου, την οποία τελικά ολοκλήρωσε η εισαγγελέας Τσατάνη (σ.σ η οποία τιμωρήθηκε πειθαρχικά γιατί αφαίρεσε τη δικογραφία από τους εισαγγελείς διαφθοράς).

Η κυρία Δημητρίου ανέσυρε από το αρχείο τις αναφορές του κ. Αγγελή και ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Παπαγεωργίου να τις επανεξετάσει.

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, σύμφωνα με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είναι από:

1) τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Βγενόπουλου η οποία μπήκε στο αρχείο σχετικά με τον καταλογισμό ευθυνών για διαρροή στοιχείων από τη δικογραφία που τον αφορούσε,

2) την πρωτοβάθμια πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου και

3) την άσκηση ποινικής δίωξη σε βάρος του κ. Βγενόπουλου και άλλων 14 στελεχών της Marfin για δάνειο 200 εκατ. ευρώ που χορήγησε στην εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου χωρίς εγγυήσεις. Μετά την άσκηση της δίωξης ο επιχειρηματίας είναι κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ