Πάγκαλος: «Ο άνθρωπος δεν έχει συνείδηση ούτε τι είναι, ούτε πού βρίσκεται» - iefimerida.gr

Πάγκαλος: «Ο άνθρωπος δεν έχει συνείδηση ούτε τι είναι, ούτε πού βρίσκεται»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φραστική επίθεση κατά του αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη, αρμόδιου για το πόθεν έσχες, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM χαρακτήρισε «απαράδεκτη την παρουσία του στο προεδρείο της Βουλής» και πρόσθεσε: «Πρέπει ο κύριος αυτός να σηκωθεί να φύγει. Δεν μπορώ να έχω καμία σχέση μαζί του».

Ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε τον κ. Αργύρη ότι με τις δηλώσεις του για τους ένδεκα βουλευτές που είχαν μειώσεις καταθέσεων από 100.000 έως 400.000 ευρώ προκάλεσε ένα «τερατώδες ζήτημα εις βάρος μου και εις βάρος άλλων συναδέλφων».

«Το ότι επιμένει», τόνισε ο κ. Πάγκαλος, «σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν έχει συνείδηση ούτε τι είναι, ούτε πού βρίσκεται. Κι αν νομίζει ότι θα περάσει έτσι αυτό, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Υπάρχουν και όρια. Πρέπει να προστατεύσουμε τα ατομικά μας δικαιώματα ως Έλληνες πολίτες».

Ο κ. Πάγκαλος πρότεινε για να γίνει ουσιαστικότερος ο έλεγχος πόθεν έσχες τη σύσταση διακομματικής επιτροπής η οποία θα ελέγχει τις δηλώσεις "όσων γίνονται πλουσιότεροι".

Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι το 2012 θα είναι η χειρότερη χρονιά της ύφεσης. «Θα κινηθούμε στον πάτο της ύφεσης, είναι η χειρότερη χρονιά». Τόνισε πάντως ότι πρέπει να δοθούν εντός του 2012 δείγματα γραφής «για να δημιουργηθεί αισιοδοξία ώστε το 2013 να μπούμε στην ανάπτυξη».

Τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, λέγοντας πως εάν είναι δυνατόν πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση και σημείωσε πως αφού με βάση τις δημοσκοπήσεις δεν διαφαίνεται αυτοδυναμία "τι νόημα θα είχε να κάνουμε εκλογές για να επανέλθουμε στα ίδια;".

Αναφερόμενος στη συνεργασία των υπουργών, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι δεν έχει διαπιστώσει προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης, ούτε από τη ΝΔ ούτε από το ΛΑΟΣ και έκανε λόγο για "δραματοποίηση του θέματος των επικουρικών συντάξεων". Δήλωσε δε αντίθετος σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό λόγω της μικρής διάρκειας της κυβέρνησης.

Για την "επόμενη ημέρα" στο κόμμα του, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ "έχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα" και "θα πρέπει να διαλέξει άμεση εκλογή αρχηγού με προσφυγή στο σύνολο των πολιτών", και πρότεινε και τη διεξαγωγή συνεδρίου. Ανέφερε ακόμη ότι οι υποψήφιοι αρχηγοί δεν μπορούν να είναι υπουργοί, εκτός εάν, όπως είπε, τους ζητήσει ο πρωθυπουργός να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ