Γραμματέας ΠΑΣΟΚ: Δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να συνεργαστούμε με ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Γραμματέας ΠΑΣΟΚ: Δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να συνεργαστούμε με ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο γραμματέας του Κινήματος Στέφανος Ξεκαλάκης.

«Ως γραμματέας του κινήματος σας λέω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητα συνεργασίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επισκέπτεται την Ημαθία.

Σχετικά με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επισήμανε ότι «αν και εκεί δεν μπορεί να βρεθεί το ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης, η χώρα δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο». Εκτίμησε ότι η στάση της ΝΔ έχει αλλάξει και χαρακτήρισε ήττα της κυβέρνησης την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Εδώ και αρκετό καιρό, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια από τη βάση, μέσα από την κοινωνία, να επανασυνδεθεί με όλες εκείνες τις κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις που διαχρονικά το είχαν στηρίξει, για να μπορέσει να αποτελέσει τελικά την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης μπροστά στη, δημοσκοπικά τουλάχιστον, διαφαινόμενη παλινόρθωση της δεξιάς» είπε ο κ. Ξεκαλάκης. Στην ερώτηση, αν αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να συγκυβερνήσει και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος απάντησε: «Όχι, αυτό σημαίνει ότι διεκδικούμε να αποτελέσουμε ξανά την επιλογή των πολιτών, ώστε να είμαστε ο προοδευτικός πόλος διακυβέρνησης αυτού του τόπου».

Ερωτηθείς για την αποτυχία συγκρότησης μιας ισχυρής κεντροαριστεράς απάντησε ότι απέτυχαν οι συνεννοήσεις κορυφής και τόνισε: «Στη βάση υπάρχουν σε πάρα πολλά επίπεδα συνεργασίας, σε επίπεδα αυτοδιοικητικά, σε επίπεδα επιμελητηριακά, σε επιστημονικούς φορείς εκπροσωπήσεις μαζικών χώρων και αυτό είναι το πάρα πολύ σημαντικό. Θεωρώ λάθος το ότι μέχρι πρότινος περιοριζόμασταν σε συνεννοήσεις κορυφής. Ήρθε η ώρα ο κόσμος της παράταξης, αυτός που την πήρε στην πλάτη της και της έδωσε την πρωτοκαθεδρία σε προηγούμενα χρόνια να αναλάβει ξανά και αυτό πράττει και αυτή είναι η λογική της παρουσίας μου στην Ημαθία».

Ανήθικο, πρώην στελέχη μας να λοξοκοιτάνε σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Για τη στάση στελεχών του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Βλέπετε πάρα πολλά στελέχη που τα προηγούμενα χρόνια ανέλαβαν ηγετικές θέσεις στο ΠΑΣΟΚ σήμερα είτε να λοξοκοιτάνε προς τη ΝΔ είτε να είναι ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι κάτι πολιτικά αντιδεοντολογικό, είναι στα όρια της ανηθικότητας». Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ενιαία έκφραση στο πλαίσιο μιας ενιαίας παράταξης και γι αυτόν τον λόγο, όπως είπε, «όλοι πρέπει να βάλουν το εγώ κάτω από το εμείς για να μπορέσει τελικά να ευοδωθεί αυτός ο στόχος και αυτό πρέπει να συμβεί πριν από τις επόμενες εκλογές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ