Στους δρόμους βγήκαν οι νεκροφόρες - iefimerida.gr

Στους δρόμους βγήκαν οι νεκροφόρες

νεκροφόρες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κινητοποιήσεις με νεκροφόρες πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ιδιοκτήτες γραφείων τελετών πήραν τις νεκροφόρες τους και βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρακτηρίσει τα αυτοκίνητά τους ιδιωτικά, εγκαταλείποντας τον όρο επαγγελματικά.

Η αλλαγή φέρνει αλλαγή στο ύψος του κόστους των τελών κυκλοφορίας. Ως επαγγελματικά αυτοκίνητα, οι νεκροφόρες «πλήρωναν» τέλος κυκλοφορίας 150 ευρώ. Με την αλλαγή, όμως, το κόστος ανέβηκε κατά σχεδόν 500 ευρώ.

Στην Αθήνα η αυτοκινητοπομπή κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας στο ύψος της Βουλής, όμως, η πορεία σταμάτησε, αφού η Τροχαία είχε στήσει μπλόκο. Η κυκλοφορία μπλόκαρε και η λεωφόρος Αμαλίας έκλεισε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος.

Στη Θεσσαλονίκη δεκατρείς νεκροφόρες ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας από τα κοιμητήρια της Αγίας Παρασκευής της Θέρμης, προς το κέντρο της πόλης ιδιοκτήτες γραφείων τελετών. Οι διαδηλωτές έφτασαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ