Φερχόφστατ: Εξωφρενική η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης από τον Ερντογάν - iefimerida.gr

Φερχόφστατ: Εξωφρενική η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης από τον Ερντογάν

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξωφρενική χαρακτήρισε την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφστατ.

Σε χαιρετισμό στο συνέδριο του Economist στη Λευκωσία, ο κ. Φερχόστατ τόνισε ότι είναι επικίνδυνο και προκλητικό να τίθεται υπό αμφισβήτηση μια συνθήκη που συνομολογήθηκε πριν από 100 χρόνια.

Εκφράζοντας στήριξη στις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για λύση του Κυπριακού, ο κ. Φέρχοφσταντ σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε μια περίοδο που ο Ταγίπ Ερντογάν διεκδικεί το ένα ελληνικό νησί μετά το άλλο και άρχισε να αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Σημειώνεται πως με τη Συνθήκη της Λωζάννης η Τουρκία είχε αποκηρύξει κάθε διεκδίκησή της επί της Κύπρου, την οποία είχε παραχωρήσει ως κτήση επί ενοικίω στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ