Γιατί τον Νοέμβριο οι άνδρες αφήνουν μουστάκι -Τι είναι το Movember - iefimerida.gr

Γιατί τον Νοέμβριο οι άνδρες αφήνουν μουστάκι -Τι είναι το Movember

Φωτογραφία: Movember
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, άντρες όλων των ηλικιών σε όλο τον κόσμο αφήνουν μουστάκι τιμώντας το Movember.

Mo for moustache και November συνθέτουν το Movember, μια παγκόσμια εκστρατεία που θέλει να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την υγεία των ανδρών και την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως ο καρκίνος του προστάτη, ο καρκίνος των όρχεων, θέματα ψυχικής υγείας αλλά και την πρόληψη αυτοκτονιών. Το κίνημα, που ξεκίνησε το 2003, ενθαρρύνει τους άνδρες να κάνουν πιο συχνά εξετάσεις και να υιοθετήσουν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της εκστρατείας είναι φυσικά το μουστάκι, με τους άνδρες που θέλουν να διαδώσουν το μήνυμα να αφήνουν κάτω το ξυράφι για όλο τον Νοέμβριο.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Sasha Mielczarek (@sash1313) στις Οκτ 30, 2016, 12:35πμ PDT

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Movember Foundation (@movember) στις Οκτ 23, 2016, 10:25πμ PDT

Πίσω από την ιδέα βρίσκεται μια ομάδα Αυστραλών, οι οποίοι εντυπωσιάζονταν με όσα κατάφερναν οι γυναίκες μέσω εκστρατειών για τον καρκίνο του μαστού.

«Το Movember ξεκίνησε με τον παραδοσιακό αυστραλιανό τρόπο: μια Κυριακή απόγευμα, ως πλάκα, με τον αδελφό μου και έναν φίλο, ενώ πίναμε μπίρες. Μιλούσανε για τα διάφορα στιλ από τη δεκαετία του 80 και πώς όλα επιστρέφουν στη μόδα», είχε δηλώσει ο εμπνευστής Ανταμ Γκαρόν σε συνέντευξή που είχε δημοσιευτεί στην σελίδα της Braun.

«Η συζήτηση κατέληξε με μία πρόκληση να ξαναφέρουν στη μόδα το μουστάκι. ''Mo'' είναι ο όρος αργκό στην Αυστραλία για το μουστάκι, οπότε ξαναβαφτίσαμε τον Νοέμβριο, Movember και θέσαμε μερικούς απλούς κανόνες που ισχύουν έως σήμερα. Ξεκινάτε φρεσκοξυρισμένοι στην αρχή του μήνα και αφήνετε μουστάκι για 30 μέρες», προσέθεσε.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Movember Foundation (@movember) στις Οκτ 19, 2016, 10:29πμ PDT

«Στο τέλος του μήνα, αποφασίσαμε να αφήνουμε μουστάκι κάθε Movember, και είδαμε αυτή την ''τριχωτή λωρίδα'' ως το τέλειο αξεσουάρ για να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για έναν σκοπό που αγγίζει πολλούς άντρες - τον καρκίνο του προστάτη. Ενας στους έξι άντρες προσβάλλεται από καρκίνο του προστάτη και δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ για να βρείτε έναν πατέρα ή έναν θείο που έχει άμεση σχέση με την ασθένεια» », ανέφερε ο Ανταμ και κατέληξε:

«Δεν πήρε πολύ χρόνο μέχρι να διαπιστώσουν ότι η ιδέα τους ήταν πετυχημένη – θα μπορούσε να βοηθήσει έναν σημαντικό σκοπό. Από την Αυστραλία μέχρι την Αμερική, ήταν μια απλή συζήτηση για το στιλ που ξεκίνησε σε ένα μπαρ και άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε την υγεία των αντρών, τον καρκίνο τον αντρών και τον μήνα Νοέμβριο».

Και κάπως έτσι άνδρες σε όλο τον κόσμο τιμούν το Movember και αφήνουν μουστάκι θέλοντας να θυμίσουν πως η υγεία είναι πάνω απ' όλα, με την πρόληψη να σώζει ζωές.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Movember Foundation (@movember) στις Σεπ 25, 2016, 2:45πμ PDT

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Movember Foundation (@movember) στις Απρ 15, 2016, 5:12πμ PDT

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Movember Foundation (@movember) στις Νοέ 28, 2015, 3:11μμ PST

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Movember Foundation (@movember) στις Οκτ 12, 2015, 6:53πμ PDT

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Movember τι είναι μουστάκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ