Σε υπόκλιση τρεις φορές την ημέρα υποχρεώνει τους πολίτες η Βόρεια Κορέα - iefimerida.gr

Σε υπόκλιση τρεις φορές την ημέρα υποχρεώνει τους πολίτες η Βόρεια Κορέα

Κιμ Γιονγκ-Ιλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Βορειοκορεάτες οφείλουν να εκφράζουν τον σεβασμό τους προς το αποθανόντα ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ιλ τρεις φορές την ημέρα, για να δείξουν την πίστη τους στην κομμουνιστική δυναστεία.

Σύμφωνα με τον νοτιοκρεάτη πολιτειολόγο Κιμ Γιουνγκ-σου, μετά τον θάνατο του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ-σουνγκ το 1994 μία κίνηση σεβασμού ημερησίως ήταν αρκετή ως απόδειξη αφοσίωσης. Ωστόσο το κομμουνιστικό καθεστώς απαιτεί πλέον από τους πολίτες να αποτίουν φόρο τιμής στον νεκρό ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ιλ τρεις φορές την ημέρα για να δείξουν πόσο τον σέβονται.

«Είναι εδραιωμένο στη συνείδηση των Βορειοκορεατών ότι οφείλουν να εκφράζουν τη θλίψη τους με τον ηχηρότερο δυνατό τρόπο όταν ο ηγέτης τους πεθαίνει, ώστε να αποφύγουν οποιαδήποτε υποψία για την πίστη τους», εξηγεί ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Σογκάνγκ της Σεούλ.

«Οι Βορειοκορεάτες γνωρίζουν ότι όσο περισσότερο δείχνουν τη λύπη τους, τόσο το καλύτερο. Οι τελετές πένθους είναι κατά κάποιον τρόπο υποχρεωτικές και οργανωμένες» συνεχίζει ο πολιτειολόγος σύμφωνα με τον οποίο η νέα απόφαση της ηγεσίας του καθεστώτος να απαιτήσει από τους Βορειοκορεάτες να υποκλίνονται τρεις φορές την ημέρα δείχνει ότι η πίστη προς τον Κιμ Γιονγκ-ιλ ήταν τελικά λιγότερο ισχυρή από την αφοσίωση προς τον πατέρα του.

Από τη Δευτέρα, και την ανακοίνωση του θανάτου του Κιμ Γιονγκ-ιλ, η κρατική τηλεόραση μεταδίδει συνεχώς εικόνες πολιτών και στρατιωτικών που καταρρέουν από τη συντριβή. Μάλιστα, το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA «διαβεβαιώνει» ότι περίπου πέντε εκατομμύρια κάτοικοι της Πιονγκγιάνγκ συνωστίσθηκαν στους τόπους προσκυνήματος σε διάστημα 24 ωρών. Ο πληθυσμός της Βόρειας Κορέας ανέρχεται σε 24 εκατομμύρια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ