Η Κίνα παρουσίασε το νέο stealth μαχητικό της [εικόνες & βίντεο]

Η Κίνα παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό το καμάρι της πολεμικής της αεροπορίας, το μαχητικό αεροσκάφος Chengdu J-20 με προδιαγραφές εκπομπής μειωμένου ίχνους ραντάρ (stealth).

ΠΗΓΗ: CCTV+

Τα αεροσκάφη αυτά εκλαμβάνονται ως σύμβολο της επιθυμίας του Πεκίνου να εκσυγχρονίσει και να αναβαθμίσει τις στρατιωτικές του ικανότητες. Ο πρόεδρος Σι Ζινπίνγκ θέλει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις καθώς η χώρα του εντείνει τις διεκδικήσεις της ειδικά στις Θάλασσες της Νότιας και της Ανατολικής Κίνας.

Η παρουσίαση των υπερσύγχρονων μαχητικών, που ορισμένοι παρομοιάζουν με τα αμερικανικά F-22 Raptor της Lockheed Martin, έγινε κατά τα εγκαίνια αεροπορικής έκθεσης στην πόλη Ζουχάι, στη νότια Κίνα με τη συμμετοχή κατασκευαστών της κινεζικής αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και αγοραστών.

Η έκθεση επιτρέπει στο Πεκίνο να παρουσιάσει τις φιλοδοξίες που έχει για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και της πολιτικής αεροπορίας, καθώς αναμένεται ότι η κινεζική αεροπορική αγορά θα επεκταθεί περισσότερο από την αντίστοιχη αμερικανική, μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Δύο μαχητικά αεροσκάφη J-20 πραγματοποίησαν διέλευση 60 δευτερολέπτων, κατά την τελετή έναρξης της αεροπορικής έκθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα ΜΑΧΗΤΙΚΟ STEALTH J-20

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ