Κρεμαστινός: Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Κρεμαστινός: Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με αφορμή τη χθεσινή θετική ψήφο του κόμματός του στη Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, πιστεύει πως πλέον η ΝΔ έχει απομονωθεί και πως δεν θα πρέπει να δείχνει μικροψυχία, ώστε να συγκροτηθεί η ανεξάρτητη αρχή για το τηλεοπτικό τοπίο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98.0 και τον Βαγγέλη Γιακουμή ο Δημήτρης Κρεμαστινός προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και είπε πως θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρχει λύση ιδίως στο θέμα της διαπραγμάτευσης.

Υπάρχει η θέληση είπε χαρακτηριστικά και η κυρία Γεννηματά θα μπορούσε να δείξει συναίνεση. Ο κ. Κρεμαστινός σημείωσε επίσης πως σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να κινηθούν και τα άλλα κόμματα που έχουν προοδευτικό χαρακτήρα και ευρωπαϊκό προσανατολισμό που θα μπορούσαν να ρίξουν νερό στο κρασί τους. «Αν είχαμε όλοι επιδείξει την απαιτούμενη συναίνεση από το πρώτο μνημόνιο δεν θα βρισκόμαστε σήμερα εδώ να συζητάμε πιθανόν και για τέταρτο μνημόνιο», πρόσθεσε.

Ο κ. Κρεμαστινός ρωτήθηκε αν το ΠΑΣΟΚ θα έμπαινε στην κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε πως αν οι ΑΝΕΛ δεν είχαν μπει στη Βουλή τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν που θα επιδείκνυε την απαιτούμενη συναίνεση. Ο κ. Τσίπρας όμως προτιμά περιέργως τους ΑΝΕΛ με τους οποίους το ΠΑΣΟΚ πολύ δύσκολα θα συνευρίσκονταν.

Σε νέα του ανακοίνωση ο κ. Κρεμαστινός αναφέρει τα εξής:

«Στην διάρκεια σημερινής ραδιοφωνικής συνέντευξης επανέλαβα ότι η χώρα χρειάζεται μία Κυβέρνηση συνεργασίας όλων των κομμάτων του ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου.

»Και πρόσθεσα ότι "αν είχαμε επιδείξει την απαιτούμενη συναίνεση από το πρώτο μνημόνιο, δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα να συζητάμε πιθανόν και για 4ο Μνημόνιο".

»Η σταθερή θέση μου εδώ και πολλά χρόνια είναι ότι η χώρα χρειάζεται την Εθνική Συνεννόηση για τη διαμόρφωση μίας Εθνικής Γραμμής εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια.

»Για αυτό ως Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητάμε την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την ενίσχυση μας ώστε να την επιβάλλουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ