Κινδυνεύουν με αποβολή από την UEFA ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός - iefimerida.gr

Κινδυνεύουν με αποβολή από την UEFA ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός

ΑΕΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κανονισμός της UEFA για το financial fair play απειλεί τις ελληνικές ομάδες ακόμη και με αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εάν δεν ισοσκελίσουν τα έξοδα με τα έσοδά τους.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η UEFA έχει βάλει στο μικροσκόπιο την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό εξαιτίας των χρεών που έχουν συσσωρευτεί στις εν λόγω ομάδες. Σε χειρότερη θέση βρίσκεται η Ένωση, καθώς ο έλεγχος που πραγματοποίησαν οι άνθρωποι της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου έδειξε πως τα χρέη της αγγίζουν τα 21 εκ. ευρώ, ενώ το άνοιγμα του «ΔΙκεφάλου του Βορρά» είναι στα 8 εκ. ευρώ. Σε καλύτερη μοίρα βρίσκονται οι «πράσινοι», το χρέος των οποίων κρίνεται διαχειρίσιμο (2,5 εκ. ευρώ).

Η UEFA έχει ενημερώσει από το περασμένο καλοκαίρι τις ελληνικές ομάδες πως τα μπάτζετ τους θα παρακολουθούνται όλο τον χρόνο και όχι μόνο στο τέλος της σεζόν, όπως γινόταν πριν. Σε περίπτωση που οι ομάδες δεν καταφέρουν να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, οι ποινές που μπορούν να επιβληθούν είναι από μία απλή σύσταση να εναρμονιστεί η ομάδα με τους κανονισμούς, έως την αποβολή της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ