Η εμβληματική ηθοποιός του Χίτσκοκ τον κατηγορεί ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά [εικόνες] - iefimerida.gr

Η εμβληματική ηθοποιός του Χίτσκοκ τον κατηγορεί ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα βιβλίο που αναμένεται να δημοσιευτεί, η ηθοποιός Tippi Hedren σπάζει τη σιωπή της για την αρρωστημένη αδυναμία που της είχε ο μεγάλος σκηνοθέτης Αλφρεντ Χίτσκοκ.


Η Tippi Hedren δεν είναι άλλη από την εμβληματική πρωταγωνίστρια του Χίτσκοκ στην ταινία «Τα Πουλιά». Γράφει αυτή τη στιγμή την αυτοβιογραφία της και διηγείται ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικών επιθέσεων εκ μέρους του σκηνοθέτη, ο οποίος έχει πεθάνει εδώ και 36 χρόνια.

Η εμβληματική ηθοποιός του Χίτσκοκ τον κατηγορεί ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Το βιβλίο δεν έχει ακόμη εκδοθεί αλλά σε αμερικανικές εφημερίδες κυκλοφορούν ήδη αποσπάσματα τα οποία αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση.
«Το ενδιαφέρον του μετρ για την μούσα του έγινε γρήγορα έμμονη ιδέα», γράφει η New York Post, η οποία περιγράφει ότι η παρενόχληση ξεκίνησε πριν τα γυρίσματα της ταινίας Τα Πουλιά, όταν ο διάσημος σκηνοθέτης ζήτησε από την Tippi Hedren να τον «ακουμπήσει». Ακολούθησαν διάφορες άγριες σκηνές στις οποίες ο σκηνοθέτης επέμενε στις απαιτήσεις του, ειδικά στο πίσω κάθισμα της λιμουζίνας του και την είχε αναγκάσει να τον φιλήσει.
«Ηταν μια φρικτή στιγμή», γράφει η Tippi Hedren στην αυτοβιογραφία της.

Η εμβληματική ηθοποιός του Χίτσκοκ τον κατηγορεί ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Μάρνι», στην οποία και πάλι πρωταγωνιστούσε η Tippi Hedren, με τον Σον Κόνερι, το 1964, ο Χίτσκοκ όρμησε στο καμαρίνι της και της ζήτησε να «τρίψει τα χέρια του πάνω της». «Ηταν σεξουαλικό και ανώμαλο», γράφει η ηθοποιός.
Η ψυχρή ξανθιά που άφησε ιστορία στο Χόλιγουντ με τις ταινίες του Χίτσκοκ, προσθέτει ότι ο Χίτσκοκ έβαζε τον σοφέρ του να σταθμεύει κάτω από το σπίτι της.
Η Tippi Hedren εκμυστηρεύεται στην αυτοβιογραφία της ότι ποτέ δεν υποχώρησε στις σεξουαλικές απαιτήσεις του Χίτσκοκ.

Η εμβληματική ηθοποιός του Χίτσκοκ τον κατηγορεί ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Αφήνει πάντως να εννοηθεί ότι ο μεγάλος σκηνοθέτης, πριν τον θάνατό του από νεφρική ανεπάρκεια, είχε κάνει τα πάντα για να καταστρέψει την καριέρα της. Ειδικά, μετά την απόφασή της να παντρευτεί τον διαφημιστή Πήτερ Γκρίφιθ, με τον οποίο απέκτησε την εξίσου διάσημη Μέλανι Γκρίφιθ.

Η εμβληματική ηθοποιός του Χίτσκοκ τον κατηγορεί ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η Tippi Hedren είναι σήμερα 85 ετών. Στα νιάτα της υπήρξε μοντέλο και ο Χίτσκοκ ξετρελάθηκε όταν είδε φωτογραφίες της. Της πρότεινε αμέσως τον μεγαλύτερο ρόλο της ζωής της, της Μέλανι Ντάνιελς, στην ταινία ορόσημο «Τα πουλιά» που την έκαναν διάσημη και πλούσια.

Η εμβληματική ηθοποιός του Χίτσκοκ τον κατηγορεί ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Από την πλευρά του πατέρα της η Χέντρεν είναι Σουηδή ενώ από την πλευρά της μητέρας της είναι Γερμανίδα και Νορβηγή. Ο πατέρας της είχε ένα μικρό κατάστημα στην Μινεσότα και την έδωσε το παρατσούκλι Τίπι, το πραγματικό της όνομα είναι Νάταλι Κέι.

Moιάζει απίστευτα στην κόρη της Μέλανι Γκρίφιθ, αλλά είναι πιο όμορφη.

Η εμβληματική ηθοποιός του Χίτσκοκ τον κατηγορεί ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά [εικόνες] | iefimerida.gr 5

H Tίπι διαφήμιζε αναψυκτικά στην τηλεόραση όταν δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον ατζέντη της. Της είπε ότι κάποιος μεγάλος σκηνοθέτης ήθελε να δουλέψει μαζί της και ήταν ο Αλφρεντ Χίτσκοκ. Συναντήθηκαν και μίλησαν για όλα, εκτός το ρόλο, έχει δηλώσει η ίδια.
Ο Χίτσκοκ της άλλαξε τη ζωή, κυριολεκτικά. Κάλεσε τη σχεδιάστρια Edith Head να σχεδιάσει ρούχα για την καθημερινή της ζωή ενώ ο ίδιος τη συμβούλευε στα θέματα φαγητού και ποτών.

Η εμβληματική ηθοποιός του Χίτσκοκ τον κατηγορεί ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Η εμβληματική ηθοποιός του Χίτσκοκ τον κατηγορεί ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά [εικόνες] | iefimerida.gr 7

«Εμαθα μαζί του σε τρία χρόνια όσα πιθανόν θα έπρεπε να είχα μάθει σε 15 νωρίτερα» έχει πει η Τίππι για τη σχέση τους.

Για τον ρόλο της η Χέντρεν έλαβε το Golden Globe Award for New Star of the Year, μαζί με την Ούρσουλα Αντρες και την Ελκε Σόμερ.
Η σχέση της με τον Χίτσκοκ υπήρξε θυελλώδης. Στο βιβλίο του The Dark Side of a Genius, το 1983, ο Ντόναλντ Σπότο γράφει ότι στα γυρίσματα της ταινίας Marnie ο σκηνοθέτης έκανε σεξουαλική επίθεση στην Χέντρεν και από τότε η σχέση τους χάλασε. «Ηταν πολύ καταπιεστικός, πολύ κατακτητικός κι εγώ δεν μπορώ να κατέχομαι από κανέναν» έχει δηλώσει η ίδια.

Η εμβληματική ηθοποιός του Χίτσκοκ τον κατηγορεί ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Το 1952 η Χέντρεν παντρεύτηκε τον Πήτερ Γκρίφιθ και γεννήθηκε η κόρη της Μέλανι Γκρίφιθ, το 1957. Χώρισε και ξαναπαντρεύτηκε άλλες δύο φορές πριν αφοσιωθεί στην σωτηρία των άγριων ζώων και στη μάχη κατά της πείνας στον κόσμο.

Συνέχισε να παίζει σε διάφορες ταινίες και τηλεοπτικά σόου και ασχολήθηκε εντατικά με το Shambala Preserve, στην Καλιφόρνια, ένα εξωτικό καταφύγιο για άγρια ζώα.

Η εμβληματική ηθοποιός του Χίτσκοκ τον κατηγορεί ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Η εμβληματική ηθοποιός του Χίτσκοκ τον κατηγορεί ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Η εμβληματική ηθοποιός του Χίτσκοκ τον κατηγορεί ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά [εικόνες] | iefimerida.gr 11
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χίτσκοκ Τίπι Χέντρεν σεξουαλικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ