Ενας εύκολος και γευστικός τρόπος για να απολαύσετε τα μήλα σας και να αποφύγετε να τρώτε άλλα (λιπαρά) γλυκά.
Υλικά
- 1/2 κιλό μήλα αρωματικά (Τριπόλεως π.χ)
- 2-3 κουταλιές ζάχαρη καστανή
- 2 σπόρους ξερό κάρδαμο
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 μικρό ξυλαράκι κανέλα
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε νερό 1 εκατοστό περίπου, να βράζει, σε μέτρια φωτιά
- Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε κύβους -Ρίξτε τα λίγα λίγα για να μη μαυρίσουν
- Προσθέστε όλα τα άλλα υλικά
- Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα, αρκετές φορές
- Αν χρειαστεί, ρίξτε λίγες σταγόνες νερό
- Αφήστε να βράσει, σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 30-40 λεπτά
- Στη συνέχεια όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις -Η κομπόστα τρώγεται με τα κομμάτια μήλου, ή περασμένα στη μουλινέτα
- Οταν σερβίρετε την κομπόστα, ρίξτε από πάνω κανέλα σκόνη
Αν σας μείνει η κομπόστα, βάλτε την ως βάση σε μια ζύμη, προσθέστε ροδέλες μήλου και κάντε μια τάρτα!