Κομπόστα μήλου με μπαχαρικά

Ενας εύκολος και γευστικός τρόπος για να απολαύσετε τα μήλα σας και να αποφύγετε να τρώτε άλλα (λιπαρά) γλυκά.


Υλικά

  • 1/2 κιλό μήλα αρωματικά (Τριπόλεως π.χ)
  • 2-3 κουταλιές ζάχαρη καστανή
  • 2 σπόρους ξερό κάρδαμο
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 μικρό ξυλαράκι κανέλα

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε νερό 1 εκατοστό περίπου, να βράζει, σε μέτρια φωτιά
  • Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε κύβους -Ρίξτε τα λίγα λίγα για να μη μαυρίσουν
  • Προσθέστε όλα τα άλλα υλικά
  • Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα, αρκετές φορές
  • Αν χρειαστεί, ρίξτε λίγες σταγόνες νερό
  • Αφήστε να βράσει, σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 30-40 λεπτά
  • Στη συνέχεια όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις -Η κομπόστα τρώγεται με τα κομμάτια μήλου, ή περασμένα στη μουλινέτα
  • Οταν σερβίρετε την κομπόστα, ρίξτε από πάνω κανέλα σκόνη

Αν σας μείνει η κομπόστα, βάλτε την ως βάση σε μια ζύμη, προσθέστε ροδέλες μήλου και κάντε μια τάρτα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κομπόστα μήλου μπαχαρικά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ