fbpx Κομπόστα μήλου με μπαχαρικά | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Κομπόστα μήλου με μπαχαρικά

Κομπόστα μήλου με μπαχαρικά
31|10|2016 | 13:39

Ενας εύκολος και γευστικός τρόπος για να απολαύσετε τα μήλα σας και να αποφύγετε να τρώτε άλλα (λιπαρά) γλυκά.

Υλικά

  • 1/2 κιλό μήλα αρωματικά (Τριπόλεως π.χ)
  • 2-3 κουταλιές ζάχαρη καστανή
  • 2 σπόρους ξερό κάρδαμο
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 μικρό ξυλαράκι κανέλα

Κομπόστα μήλου με μπαχαρικά | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε νερό 1 εκατοστό περίπου, να βράζει, σε μέτρια φωτιά
  • Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε κύβους -Ρίξτε τα λίγα λίγα για να μη μαυρίσουν
  • Προσθέστε όλα τα άλλα υλικά
  • Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα, αρκετές φορές
  • Αν χρειαστεί, ρίξτε λίγες σταγόνες νερό
  • Αφήστε να βράσει, σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 30-40 λεπτά
  • Στη συνέχεια όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις -Η κομπόστα τρώγεται με τα κομμάτια μήλου, ή περασμένα στη μουλινέτα
  • Οταν σερβίρετε την κομπόστα, ρίξτε από πάνω κανέλα σκόνη

Κομπόστα μήλου με μπαχαρικά | iefimerida.gr 1

Αν σας μείνει η κομπόστα, βάλτε την ως βάση σε μια ζύμη, προσθέστε ροδέλες μήλου και κάντε μια τάρτα!

Κομπόστα μήλου με μπαχαρικά | iefimerida.gr 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ