Γιατί οι γυναίκες τα βρίσκουν πάντα πιο δύσκολα στη δουλειά -8 λόγοι - iefimerida.gr

Γιατί οι γυναίκες τα βρίσκουν πάντα πιο δύσκολα στη δουλειά -8 λόγοι

Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και θέλουμε πιστεύουμε πως ο σεξισμός δεν υφίσταται, με τις γυναίκες να αντιμετωπίζονται όπως και οι άντρες στον εργασιακό χώρο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Οι γυναίκες φαίνεται να έχουν εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση τόσο από τους άνδρες συναδέλφους τους όσο και από τους προϊσταμένους τους.

Οκτώ καταστάσεις αποκαλύπτουν του λόγου το αληθές.

  • Αν οι γυναίκες διεκδικούν, συχνά θεωρούνται επιθετικές. Η γραμμή μεταξύ του είμαι ευγενικός και είμαι διεκδικητικός μπορεί να εξαφανιστεί. Επειδή είστε γυναίκα, όλοι περιμένουν από εσάς «ευγένεια και ομορφιά» και όχι θέληση και ισχυρή διάθεση.
  • Οι γυναίκες κρίνονται για την εμφάνισή τους. Πολύ στενό, πολύ μακρύ, πολύ ανοικτό. Σε κανέναν άνδρα δεν κάνουν τέτοια σχόλια.
  • Οι γυναίκες συχνά διακόπτονται και αγνοούνται. Κατά τις συναντήσεις, οι φωνές των γυναικών δεν πολυακούγονται. Αν δε μιλήσουν, δεν είναι λίγες οι φορές που απλά τα λόγια τους μπαίνουν από το ένα αυτί των συνομιλητών τους και βγαίνουν από το άλλο.
  • Οι γυναίκες υποτίθεται πως είναι λιγότερο αρμόδιες μέχρι να αποδείξουν το αντίθετο. Οταν πρέπει να αποδείξουν ότι κατέκτησαν την θέση τους με το σπαθί τους, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη πίεση.
Γιατί οι γυναίκες τα βρίσκουν πάντα πιο δύσκολα στη δουλειά -8 λόγοι | iefimerida.gr 0

Tumblr

  • Οι γυναίκες εξακολουθούν να έχουν ακόμη χαμηλότερες αρχικές προσφορές μισθού και αυτό γιατί η πατριαρχική κοινωνία πιστεύει πως μπορεί να συνεχίσει να το κάνει.
  • Οι γυναίκες δεν έχουν τα «οφέλη» των αντρικών στερεοτύπων. Δεν αντιμετωπίζονται ως πιο έξυπνες και το κυρίαρχο φύλο αλλά ως συναισθηματικές και παθητικές.
  • Οταν οι γυναίκες δείχνουν θυμό, τις θεωρούν πολύ συναισθηματικές. Οταν ενεργεί με αυτόν τον τρόπο κρίνεται ως κάποια που έχει χάσει τον έλεγχο.
  • Οι γυναίκες πέφτουν συχνά θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Ενα υψηλό ποσοστό γυναικών αντιμετώπισε κάποιο είδος σεξουαλικής παρενόχλησης από το αφεντικό ή τον συνάδελφό τους σε έναν χώρο που ο καθένας θα έπρεπε να νιώθει ασφαλής, όπως είναι αυτός του γραφείου.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γυναίκες σεξισμός εργασιακός χώρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ