Moody's: Πιστωτική θετική για ΕΤΕ η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης - iefimerida.gr

Moody's: Πιστωτική θετική για ΕΤΕ η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πιστωτικά θετική» χαρακτηρίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s την πώληση από την Εθνική Τράπεζα του 67,23% της Αστήρ έναντι τιμήματος περίπου 299 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανάλυσή της, η πώληση θα αυξήσει την ρευστότητα και το κεφάλαιο της ΕΤΕ και θα μειώσει περαιτέρω τις μη τραπεζικές δραστηριότητες, όπως ορίζει το σχέδιο αναδιάρθρωσης, επιτρέποντας στη διοίκηση να εστιάσει εξολοκλήρου στις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι η μεταβίβαση του συνόλου της συμμετοχής της στην «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ» (54.537.967 κοινές μετοχές ή ποσοστό 67,229%) στην Apollo Investment Holdco SARL μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών έναντι 298,8 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε την εβδομάδα η Εθνικη Τράπεζα. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο proforma δείκτης CET1 της ΕΤΕ για το β' τρίμηνο του 2016 αυξάνεται περίπου κατά 46μβ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΤΕ Αστέρας Βουλιαγμένης Moody's
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ