Αποκάλυψη: Ο Βαν Γκογκ έκοψε το αυτί του με ξυράφι λόγω του γάμου του αδελφού του [εικόνα] - iefimerida.gr

Αποκάλυψη: Ο Βαν Γκογκ έκοψε το αυτί του με ξυράφι λόγω του γάμου του αδελφού του [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα πιο μυστικά στην ιστορία της τέχνης φαίνεται να ανακάλυψαν οι επιστήμονες μετά από μία σχετική μελέτη για τον αυτοακρωτηριασμό του Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Οι περισσότεροι ειδικοί έλεγαν μέχρι σήμερα πως ο διάσημος ζωγράφος έκοψε το αυτί του με ένα ξυράφι μετά από έναν έντονο καβγά που είχε με τον συνάδελφό του Πολ Γκογκέν. Ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται να μην ισχύει.

Ο λόγος που φαίνεται ο Βαν Γκογκ να έκανε κάτι τέτοιο στον εαυτό του ήταν ο γάμος του αδελφού του.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή ο Βαν Γκογκ έχασε την γη κάτω από τα πόδια του, όταν πληροφορήθηκε ότι ο αδερφός του Τεό, σχεδιάζει να παντρευτεί μετά από έναν μεγάλο έρωτα.

Αποκάλυψη: Ο Βαν Γκογκ έκοψε το αυτί του με ξυράφι λόγω του γάμου του αδελφού του [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Μπορεί οι επιστήμονες να γνώρισαν πως ο γάμος τους μεγαλύτερου οικονομικού «υποστηριχτή» του ζωγράφου τον είχε κάνει έξω φρενών, αλλά δεν το είχαν συνδέσει και με τον ακρωτηριασμό του.

Ωστόσο στο βίβλιο Studio of the Sout παρατίθενται αποδείξεις ότι ο Ολλανδός ζωγράφος έμαθε για τα σχέδια του αδερφού του στις 23 Δεκεμβρίου 1888, ημερομηνία στην οποία πιστεύεται ότι συνέβη το περιστατικό με το ξυράφι.

Ο Τεό Βαν Γκογκ, μάλιστα, είχε ενημερώσει τον ζωγράφο με ένα γράμμα, το οποίο είχε μέσα 100 φράγκα και τα νέα ότι επρόκειτο να παντρευτεί την Τζο Μπόνγκερ η οποία στο παρελθόν είχε απορρίψει την πρότασή του.

Στο βιβλίο υποστηρίζεται ότι ο αδερφός του Βαν Γκογκ είχε ήδη ενημερώσει τη μητέρα του και η υποψήφια νύφη τον δικό της αδερφό, ο οποίος της είχε δώσει τη συγκατάθεσή του.

Το ίδιο βράδυ σύμφωνα με τους ιστορικούς ήταν που ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ πήρε το ξυράφι, έκοψε το αυτί του και στη συνέχεια πήγε σε έναν οίκο ανοχής όπου χάρισε το κομμάτι αυτό σε μια πόρνη.

Φωτογραφία: Wikipedia

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βαν Γκονγκ μελέτη αυτί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ