Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ σε κρίση -Εσωκομματικοί τριγμοί με...αφορμή τον Πολύδωρα - iefimerida.gr

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ σε κρίση -Εσωκομματικοί τριγμοί με...αφορμή τον Πολύδωρα

Ισχυρούς κραδασμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν τα απόνερα των τηλεοπτικών αδειών μετά το χαστούκι του ΣτΕ για τον νόμο Παππά και τις σπασμωδικές κινήσεις που ακολούθησαν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, το κλίμα είναι βαρύ και ο εκνευρισμός διάχυτος. Ενδεικτικό δε της όλης ανησυχίας, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, κορυφαίοι υπουργοί αλλά και στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο σε πολύωρες συσκέψεις κεκλεισμένων των θυρών. Με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκαλεί εκτάκτως, χθες, και το Πολιτικό Συμβούλιο,για τη διαχείριση της κατάστασης και τις επόμενες κινήσεις τους.

Προς ναυάγιο η διάσκεψη των Προέδρων
Περιθώρια συγκλίσεων πάντως για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, με τα έως τώρα δεδομένα, είναι μάλλον μηδαμινά.

Στην προγραμματισμένη για τις 5μμ διάσκεψη των Προέδρων η κυβέρνηση θα επιχειρήσει στενό μαρκάρισμα της ΝΔ, εγκαλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση με το επιχείρημα ότι " δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες από τη στιγμή που το ΕΣΡ έχει την αρμοδιότητα για όποιο νέο διαγωνισμό".

Παράλληλα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει το νόμο-γέφυρα που θα καλύπτει το νομικό κενό μη αδειοδότησης και μη συγκρότησης ΕΣΡ από τώρα και μέχρι τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Εσωκομματικοί τριγμοί με...αφορμή τον Πολύδωρα
Με φόντο το βατερλό για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, την όλη κακή ατμόσφαιρα ήρθε να ενισχύσει και το εσωκομματικό αντάρτικο των "53", μετά την πρόταση να τεθεί επικεφαλής του ΕΣΡ ο Β. Πολύδωρας.

Κίνηση, που απετέλεσε όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες μάλλον " αφορμή" για να έρθουν εκ νέου στην επιφάνεια οι αντεγκλήσεις της προεδρικής πλειοψηφίας με την εσωτερική αντιπολίτευση. Μεγάλη αίσθηση δε, προκάλεσε η σκληρή κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των κκ Χρ. Καραγιαννίδη και Α. Καββαδία, με τους δυο βουλευτές να εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια μιλώντας για εξευτελισμό.

Παρά το γεγονός ότι από το Μαξίμου απέφυγαν να σχολιάσουν δημοσίως, τα παραπάνω δεν ακούστηκαν με ευχαρίστηση στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου. Αντιθέτως, σε μια συγκυρία που τα μέτωπα για την κυβέρνηση είναι πολλά, ήταν το τελευταίο που περίμεναν.Και όπως έλεγε κυβερνητικό στέλεχος στο iefimerida, "αντί να δημιουργήσουμε πρόβλημα στη ΝΔ, το κάναμε σ´εμάς".!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ