Ο άστεγος και ο σκύλος του που συγκλόνισαν την Ισπανία - Του δίνει «ζωή» η Σοσιεδάδ [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο άστεγος και ο σκύλος του που συγκλόνισαν την Ισπανία - Του δίνει «ζωή» η Σοσιεδάδ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν κάτι δίνει ακόμη ελπίδα σε τούτο τον κόσμο, είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που η καρδιά του κρατά κάποια ζεστασιά για τους συνανθρώπους τους που δοκιμάζονται στην Ευρώπη της κρίσης και της παρακμής.

Μιας τέτοιας μορφής ελπίδα, γεννήθηκε ξανά έξω από το «Ανοέτα», το γήπεδο της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ο Ρούμπεν, ένας 35χρονος πρώην κηπουρός, έχασε τη δουλειά του πριν 3 χρόνια, έμεινε άστεγος αφού δεν είχε πόρους για να μπορεί να συντηρήσει τον εαυτό του και με μοναδική του παρέα έναν μαύρο μαλλιαρό σκυλάκο, ξεκίνησε να περιπλανιέται στην Ισπανία.

Εβρισκε καταφύγιο οπουδηποτε μπορούσε, χωρίς να ζητιανεύει αλλά ζητώντας περιστασιακά μεροκάματα ώστε να μπορέσει τουλάχιστον να τραφεί.

Από τη Βαρκελώνη, βρέθηκε στη Μαδρίτη και από εκεί μέσω του Μπούργος, στο Μπιλμπάο.

Στη «Χώρα των Βάσκων» έμελλε να μείνει περισσότερο από 8 μήνες. Είχε βρει ο ίδιος έναν ιδιαίτερο τρόπο για να κοιμάται τα βράδια. Στο Σαν Σεμπαστιάν όπου εδρεύει το «Ανοέτα», η Θύρα 20 αποτέλεσε το σπίτι του.

Ο άστεγος και ο σκύλος του που συγκλόνισαν την Ισπανία - Του δίνει «ζωή» η Σοσιεδάδ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Κάθε βράδυ έβρισκε ένα ζεστό χώρο για να κοιμηθεί και να ξεκουραστεί. Αυτός και ο σκύλος του. Τα πρωινά εξαφανιζόταν νωρίς αφού δεν ήθελε να προκαλέσει την ελεημοσύνη των ανθρώπων του συλλόγου.

Μέχρι που μια μέρα, ο ύπνος αποδείχθηκε βαθύς. Ενας υπάλληλος της Ρεάλ Σοσιεδάδ, τον εντόπισε να κοιμάται έξω από τη Θύρα 20. Και μαντέψτε, δεν τον έδιωξε.

Εσκυψε από πάνω του, τού μίλησε και στη συνέχεια τον πήρε μέσα στα γραφεία, για να του προσφέρει καφέ και φαγητό.

Οταν άκουσε την ιστορία του, ενημέρωσε αμέσως τον πρόεδρο του συλλόγου, Γιοκίν Απεριμπάι και αυτός μετέφερε το θέμα στο ΔΣ.

Ο άστεγος και ο σκύλος του που συγκλόνισαν την Ισπανία - Του δίνει «ζωή» η Σοσιεδάδ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η απόφαση ήταν ομόφωνη. Προσέφεραν στον Ρούμπεν δουλειά. Πλέον θα εργάζεται ως συντηρητής στο «Ανοέτα» και για τους επόμενους δύο μήνες θα του προσφερθεί δωρεάν διαμονή μέσα στις εγκαταστάσεις του γηπέδου.

«Μετά από απανωτές απογοητεύσεις απογοητεύσεις είχε χαθεί κάθε ελπίδα, αλλά τελικά υπάρχουν καλοί άνθρωποι», θα δηλώσει ο Ρούμπεν στον ισπανικό Τύπο, ο οποίος έπαιξε στα πρωτοσέλιδά του το θέμα.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ κέρδισε το χειροκρότημα όλων στην Ισπανία, ο Ρούμπεν θα σταματήσει πλέον να κοιμάται έξω από τη Θύρα 20 του γηπέδου και δεν θα αναγκάζεται να εξαφανίζεται νωρίς το πρωί για να μην τον δει κανείς. Πλέον έχει μια δουλειά, αυτό που έψαχνε τρία χρόνια περιπλανώμενος στα ισπανικά σοκάκια...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρουμπεν Ρεάλ Σοσιεδάδ Ισπανία Άστεγος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ