Δίκη Marfin: «Οργανωμένη ομάδα κουκουλοφόρων έκανε τον εμπρησμό, τους έκαψαν σαν ποντίκια»

Με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων αλλά και αστυνομικών συνεχίστηκε η δίκη των δύο κατηγορουμένων για τον εμπρησμό στη Marfin τον Μάιο του 2010, χωρίς ωστόσο κάποιος αυτούς να αναγνωρίσει στο πρόσωπο των κατηγορουμένων τους δράστες του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος.

Οι μάρτυρες έκαναν λόγο για «οργανωμένη ομάδα κουκουλοφόρων» που φορούσαν μάσκες και κουκούλες και είχαν δολοφονικές προθέσεις, αφού φώναζαν «να καείτε..πού...δες».

Εργαζόμενος στον «Ιανό» που κλείστηκε στο πατάρι, είπε καταθέτοντας: «Κλείσαμε τα φώτα και μείναμε στο πατάρι. Άκουσα κάποιον να φωνάζει: «κάψετε το μαγαζί του Τσοχατζόπουλου (σ.σ. ο ιδιοκτήτης του «Ιανού» έχει καταδικαστεί για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου). ....Αυτό που είδαμε εμείς δεν το είδε κανείς. Ήταν σαν βλέπουμε το σκηνικό μέσα από μια οθόνη. Βλέπαμε τα πάντα. Γύρω στις 14:00 μ.μ., την ώρα της πορείας, σταμάτησε μια ομάδα - οργανωμένη μου φάνηκε- φορούσαν όλοι τζόκεϊ. Φάνηκε ότι κάποιος έδωσε εντολή και δυο άτομα κινήθηκαν προς την πλευρά της τράπεζας. Η Μarfin δεν μπορούσε να έχει ρολά, ήταν νεοκλασικό το κτίριο και δεν επιτρέπεται. Οι άνθρωποι ήταν απροστάτευτοι. Έριξαν μέσα ένα ογκώδες αντικείμενο.... Μόλις το είδα είπα: «Πω πω θα τους κάψουν σαν ποντίκια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Marfin δίκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ