Στη γραμμή Σόιμπλε για το χρέος ο Κλάους Ρέγκλινγκ - iefimerida.gr

Στη γραμμή Σόιμπλε για το χρέος ο Κλάους Ρέγκλινγκ

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη γραμμή Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος υποστηρίζει επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, συντασσόμενος με την Γερμανία στη διαμάχη με το ΔΝΤ σχετικά με την βιωσιμότητα του χρέους.

«Βραχυπρόθεσμα δεν υπάρχει πρόβλημα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Ρέγκλινγκ, ισχυριζόμενος πως αν και το χρέος έχει αυξηθεί στο 180% του ΑΕΠ μετά την κρίση, αυτό δεν έχει σημασία όταν πληρώνεις τόκο 1%.

«Η Αθήνα πληρώνει αυτή την στιγμή συγκριτικά λιγότερα για το χρέος της από ότι η κυβέρνηση της Γαλλίας και του Βελγίου, εξαιτίας των φθηνών δανείων από τον ESM», επισήμανε ο επικεφαλής του ESM.

«Συντάσσομαι με τον Σόιμπλε παρά με την Λαγκάρντ», τόνισε.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε την τεράστια εξοικονόμηση που επιτυγχάνει η Ελλάδα δανειζόμενη από τους πόρους διάσωσης της ευρωζώνης, που αντιστοιχούν σε περίπου 5% του ΑΕΠ της χώρας ετησίως.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Αυτή είναι η αλληλεγγύη της ευρωζώνης για την Ελλάδα», είπε.

Ολες τις προηγούμενες ημέρες, όπως είχε αναφέρει το iefimerida, υπήρξαν πληροφορίες που επιβεβαιωθηκαν και από ελληνικές τραπεζικές πηγές, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία - κυρίως από την ΕΚΤ - προκειμένου να παρουσιαστεί ένα ελκυστικότερο πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους (και μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα) έτσι ώστε να κρατηθεί το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ευρωπαϊκές πηγές: Μεταστροφή ή ελιγμός;

Ευρωπαϊκές πηγές, σχολιάζοντας την δήλωση Ρέγκλινγκ αναρωτιούνται εάν πρόκειται όντως για μεταστροφή στάσης ή για διαπραγματευτικό ελιγμό, προκειμένου να γεφυρωθεί η απόσταση μεταξύ ΔΝΤ-Βερολίνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ