fbpx Σουβλάκι κοτόπουλο και τζατζίκι | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Σουβλάκι κοτόπουλο και τζατζίκι

Σουβλάκι κοτόπουλο και τζατζίκι
27|10|2016 | 17:52

Σας δίνω μια κλασική συνταγή για το σαββατοκύριακο. Προσθέτω και μερικά μυστικά, για να γίνει το γεύμα σας νοστιμότερο.

Το βασικό σε αυτή τη συνταγή είναι τα καλά και βιολογικά υλικά. Αναζητήστε ένα κοτοπουλάκι βιολογικό, σε ειδικά κρεοπωλεία.

Υλικά

  • 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλο, βιολογικό, κομμένο σε κύβους
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλιά μαϊντανό, 1/2 κουταλιά κόλιαντρο φρέσκο
  • Αλάτι και πιπέρι

Σουβλάκι κοτόπουλο και τζατζίκι | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε όλα τα υλικά μαζί και βουτήξτε μέσα τους κύβους κοτόπουλου
  • Καλύψτε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο από 45 λεπτά ως 3 ώρες
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Περάστε το κοτόπουλο σε σιδερένια καλαμάκια, περάστε με λάδι τη σχάρα του φούρνου
  • Ψήστε τα σουβλάκια από 4 λεπτά σε κάθε πλευρά

Σουβλάκι κοτόπουλο και τζατζίκι | iefimerida.gr 1

Υλικά για το τζατζίκι

  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αγγουράκι μεγάλο
  • 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι, αψύ
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού άνιθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά το αγγούρι με τη φλούδα του και το τρίβουμε στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά
  • Το αλατίζουμε ελαφρά και το αφήνουμε στην άκρη να σουρώσει τα υγρά, για 15 λεπτά
  • Το σφίγγουμε με το χέρι για να στεγνώσει εντελώς
  • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και το αγγούρι και ανακατεύουμε καλά
  • Λυώνουμε το σκόρδο με λίγο αλάτι για να γίνει κρέμα και το προσθέτουμε
  • Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, τον άνιθο
  • Ανακατεύουμε απαλά, σερβίρουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο από πάνω και άνιθο

Σουβλάκι κοτόπουλο και τζατζίκι | iefimerida.gr 2

ΣΧΟΛΙΑ