Αμερικανός σέρφερ αφηγείται: «Πώς γλίτωσα απ' τα σαγόνια του καρχαρία» - iefimerida.gr

Αμερικανός σέρφερ αφηγείται: «Πώς γλίτωσα απ' τα σαγόνια του καρχαρία»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το χαμόγελο επέστρεψε στα χείλη του Τζόζεφ Τάνερ. Πάνε τρεις εβδομάδες αφότου ένας καρχαρίας επιτέθηκε στον 29χρονο σέρφερ, ενώ κολυμπούσε βόρεια του Cannon Beach, ανοικτά των ακτών του Όρεγκον και τον δάγκωσε στο μηρό. Το τραύμα ήταν πολύ σοβαρό.

Τρεις φορές μπήκε σ' αυτό το διάστημα στο χειρουργείο. Και τώρα, αφού ξαναβρήκε το κουράγιο του, περιέγραψε στους εκπροσώπους του Τύπου πώς κατάφερε να ξεφύγει απ' το σαρκοβόρο κήτος.

Ο νεαρός κολυμπούσε με τη σανίδα του σέρφιν, όταν ένιωσε ξαφνικά κάτι να τον αρπάζει απ' το δεξί του πόδι και να τον σέρνει κάτω απ' την επιφάνεια του νερού. «Αμέσως κατάλαβα ότι μου επιτέθηκε καρχαρίας. Κι η πρώτη μου σκέψη ήταν: 'πάει, πέθανα'...», δήλωσε.

Στη διάρκεια της επίθεσης ο Τάνερ θυμήθηκε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να χτυπάς τον καρχαρία στο ρύγχος. «Άνοιξα τα μάτια μου κι είδα μπροστά μου τα βράγχια του. Δεν μπορούσα να φτάσω το ρύγχος του, ούτε τα μάτια του. Κι έτσι άρχισα να τον χτυπάω στα βράγχια.»

Αμερικανός σέρφερ αφηγείται: «Πώς γλίτωσα απ' τα σαγόνια του καρχαρία» | iefimerida.gr 0

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΟΙΝ

Η αντεπίθεση αποδείχθηκε σωτήρια , αφού ο καρχαρίας χαλάρωσε τα σαγόνια του. Το παρ' ολίγον θύμα του άρχισε να κάνει κουπί προς την παραλία, φωνάζοντας προς τους φίλους του. Κάπου 200 μέτρα απ' την ακτή ξεθεωμένος ξάπλωσε στη σανίδα του κι άφησε το κύμα να τον βγάλει έξω.

«Τραβούσα κουπί σαν τρελός για να σωθώ», θυμάται με φρίκη. «Ήταν οι πιο τρομακτικές στιγμές της ζωής μου καθώς προσπαθούσα να βγω στην ακτή αφήνοντας πίσω μου χνάρια αίματος... Σε λίγο δεν μπορούσα καν να κουνήσω τα χέρια μου απ' την κούραση.»

Άνθρωποι έτρεξαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες κι ο νεαρός τους έδινε οδηγίες, αφού εργάζεται ως νοσοκόμος στην εντατική του νοσοκομείου Legacy Emmanuel – στο ίδιο όπου τον μετέφερε λίγη ώρα αργότερα ένα ελικόπτερο.

60 εκατοστά μήκος έχουν τα ίχνη της δαγκωματιάς που του άφησε στο μηρό το κήτος. Ειδικοί που τα εξέτασαν αποφάνθηκαν πώς επρόκειτο για έναν λευκό καρχαρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καρχαρίας σέρφερ Όρεγκον ΤΖΟΖΕΦ ΤΑΝΕΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ