Ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα στόχος αμερικανικής επίθεσης στο Αφγανιστάν - iefimerida.gr

Ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα στόχος αμερικανικής επίθεσης στο Αφγανιστάν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Φαρούκ αλ Καχτάνι, ηγέτης του παρακλαδιού της τρομοκρατικής οργάνωσης στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν πιστεύεται ότι σκοτώθηκε από χτύπημα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην επαρχία Κουνάρ, όπως ανέφεραν αμερικανοί αξιωματούχοι ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία τους.

Ενώ στόχος άλλης επιχείρησης ήταν και ο υπαρχηγός του αλ Καχτάνι, Μπιλάλ αλ Μουτάιμπι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Γεννημένος στη Σαουδική Αραβία και υπήκοος του Κατάρ ο αλ Καχτάνι συμπεριλήφθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στον αμερικανικό κατάλογο με τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες ανά την υφήλιο, καθώς κατηγορείται για συμμετοχή στο σχεδιασμό τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Πεντάγωνο αναζητούσε εδώ και χρόνια τα ίχνη του αλ Καχτάνι. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι τον είχαν εντοπίσει το 2012 κι ήταν έτοιμοι να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον του, αλλά η επιχείρηση ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή λόγω του αυξημένου κινδύνου παράπλευρων απωλειών σε αμάχους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αφγανικής κυβέρνησης, Αμπντούλ Γκάνι Μοσαμέμ, στις επιχειρήσεις της περασμένης Κυριακής σκοτώθηκαν τουλαιστον 15 μαχητές, ανάμεσά τους δύο Άραβες καθώς και Πακιστανοί Ταλιμπάν.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλ Καΐντα Αφγανιστάν drone ΑΛ ΚΑΧΤΑΝΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ