Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 17:30 το απόγευμα της Τετάρτης η κρίσιμη (5η) συνεδρίαση της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με αντικείμενο το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το ανώτατο δικαστήριο θα καταλήξει διά ψηφοφορίας στα δύο κρίσιμα θέματα που αφορούν στις αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και στον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που χορηγεί ο νόμος Παππά και οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις.

Πληροφορίες από δικαστικούς κύκλους, που επικαλείται το ΑΠΕ, αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το Συμβούλιο της Επικρατείας να μην εκδώσει σήμερα οριστική απόφαση, αλλά να εκδώσει προδικαστική απόφαση με την οποία θα δίνει χρόνο στην Πολιτεία, προκειμένου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και στη συνέχεια να επανέλθει η Ολομέλεια, μετά το διάστημα αυτό, υπό άλλη σύνθεση, για να κρίνει οριστικά το ζήτημα των προσφυγών των τηλεοπτικών καναλιών.

Δεν είναι βέβαιο ότι η σημερινή διάσκεψη θα είναι και η τελευταία για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ενώ όλα τα ενδεχόμενα ως προς την κρίση των δικαστών παραμένουν ανοιχτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣτΕ συνεδρίαση τηλεοπτικές άδειες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ