Θέατρο: Τι θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών - iefimerida.gr

Θέατρο: Τι θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πρώτη επιλογή από τις πιο ενδιαφέρουσες θεατρικές προτάσεις του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών (εντάξει, εκτός από τον Κέβιν Σπέισι).

12-12 & 15-19 Ιουνίου (ο χώρος θα ανακοινωθεί σύντομα)

Arian Mnouchkine – Theatre du Soleil, «Οι ναυαγοί της τρελής ελπίδας»

Μέσα στη σκληρή σύγχρονη πραγματικότητα, η Αριάν Μνουσκίν πιστεύει ότι μόνο το αληθινά πολιτικό θέατρο μπορεί να δώσει ξανά στην ανθρωπότητα ενθουσιασμό, φως και ελπίδα. Παραμονές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μια ομάδα του βωβού κινηματογράφου φιλμάρει μια ιστορία εμπνευσμένη από ένα διήγημα του Ιούλιου Βερν (Ναυαγοί του Ιωνάθαν), όπου οι ήρωες-ναυαγοί στην Παταγονία προσπαθούν να επιβιώσουν και αφηγούνται με αθωότητα τις ιστορίες τους μέσα σε νιφάδες χιονιού που χορεύουν γύρω τους. Η παράσταση του θρυλικού Θεάτρου του Ήλιου χαρακτηρίζεται από τα πλούσια σκηνικά και τον ιδιαίτερα πολυάριθμο θίασο και είναι ένα θέαμα συγκινητικό, πλημμυρισμένο από τη μουσική που επιμελήθηκε και συνέθεσε ο Jean-Jacques Lemetre.

13-17 Ιουνίου, Πειραιώς 260 (Χώρος Δ΄)

Θωμάς Μοσχόπουλος, «Μέδουσα: Σχέδια και αυτοσχεδιασμοί για σχεδίες και ναυάγια

Το καλοκαίρι του 1816 η γαλλική φρεγάτα «Μέδουσα» πέφτει σε έναν ύφαλο και, καθώς οι σχεδίες επαρκούν για να σώσουν μόνο τους ανώτερους τη τάξει επιβάτες, περίπου 150 άτομα εγκαταλείπονται στην τύχη τους. Δύο εβδομάδες αργότερα, το πλοίο που φτάνει για να τους περισυλλέξει βρίσκει μόνο 15 επιζώντες. Το συμβάν προκαλεί σκάνδαλο και εμπνέει τον ζωγράφο Τεοντόρ Ζερικό να δημιουργήσει έναν πίνακα που έμελλε να γίνει διάσημος. Η παράσταση είναι μια σύνθεση των Θωμά Μοσχόπουλου, Κορνήλιου Σελαμσή, Αμάλιας Μπένετ, Κωνσταντίνου Κυπριωτάκη, Έλλης Παπαγεωργακοπούλου, Λευτέρη Παυλόπουλου, Ηλία Γιαννακάκη, Τάσου Αγγελόπουλου, Άννας Μιχελή, Άννας Καλαΐτζίδου, Άννας Μάσχα, Κώστα Μπερικόπουλου, Δημήτρη Νασιούλα, Αργύρη Ξάφη, Μαρίας Σκουλά, Θάνου Τοκάκη

8-10 Ιουλίου, Πειραιώς 260 (Χώρος Ε΄)

Θεόδωρου Γρηγοριάδη, Το παρτάλι

Ο Χρήστος Στέργιογλου, ένας απ’ τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιά του, αναμετριέται με έναν δύσκολο ρόλο: τον μονόλογο μιας τραβεστί. Πρώτη ύλη για την παράσταση, που εντάσσεται στο πλαίσιο των θεατρικών μονολόγων «Θέατρο σε Α΄ ενικό» είναι το «Παρτάλι», το μυθιστόρημα του Θεόδωρου Γρηγοριάδη που είχε προκαλέσει αίσθηση όταν εκδόθηκε, πριν λίγα χρόνια. Τον Χρήστο Στέργιογλου σκηνοθετεί ο γνωστός ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής μέσω δράματος Στέλιος Κρασανάκης.

7-9 Ιουλίου, Πειραιώς 260 (Χώρος Η΄)

Kolyada Theatre, Άμλετ

Ο Νικολάι Κολυάντα, που θεωρείται από τους διαμορφωτές της σύγχρονης ρωσικής θεατρικής σκηνής, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να ερμηνεύσει και να αποδομήσει τον Άμλετ. Μια ιδιαίτερα προκλητική παράσταση, όπως χαρακτηρίστηκε, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία σε διεθνή θεατρικά φεστιβάλ. Ο Κολυάντα καταφέρνει να δημιουργήσει πολύ έντονες εικόνες με ελάχιστα μέσα και να δημιουργήσει ένα θέαμα που μοιάζει με παγανιστική γιορτή.

Berliner Ensemble – Robert Wilson, Frank Wedekind, Lulu

Μπομπ Γουίλσον επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών με την πιο πρόσφατη παράστασή του, το εξπρεσιονιστικό αριστούργημα του Φρανκ Βέντεκιντ «Λούλου». Τη λάγνα Λούλου ενσαρκώνει η σπουδαία Άνγκελα Βίνγκλερ. Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Λου Ρηντ. Ο χώρος και η ημερομηνία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ