«Σατανάς 2»: Το νέο ρωσικό πυρηνικό όπλο που μπορεί να καταστρέψει όλη τη Βρετανία - iefimerida.gr

«Σατανάς 2»: Το νέο ρωσικό πυρηνικό όπλο που μπορεί να καταστρέψει όλη τη Βρετανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις πρώτες εικόνες από το νέο πυρηνικό της πύραυλο, ένα όπλο τόσο δυνατό που θα μπορούσε να σβήσει από το χάρτη ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Γαλλία έδωσε στη δημοσιότητα η Ρωσία.

Ο RS-28 Sarmat ένας θερμοπυρηνικός βαλλιστικός πύραυλος η δημιουργία του οποία ανατέθηκε το 2011, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2018. Το όνομα που του δόθηκε, όχι τυχαία, είναι «Σατανάς 2», καθώς θα αντικαταστήσει το RS-36M, ένα όπλο της δεκαετίας του 1970 το οποίο το ΝΑΤΟ ανέφερε ως ο πύραυλος του Σατανά, και οι πρώτες εικόνες του δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή.

«Σατανάς 2»: Το νέο ρωσικό πυρηνικό όπλο που μπορεί να καταστρέψει όλη τη Βρετανία | iefimerida.gr 0

Για τον εν λόγω πύραυλο, το Sputnik, είχε αναφέρει τον Μάιο ότι θα μπορούσε να καταστρέψει μία περιοχή «με το μέγεθος του Τέξας ή της Γαλλίας».

Σύμφωνα με το ρωσικό Μέσο, ο «Σατανάς 2» έχει βάρος περίπου 10 τόνους και θα μπορεί να μεταφέρει 10 τόνους πυρηνικού φορτίου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα μπορούσε να προκαλέσει μία έκρηξη που θα ήταν έως και 2.000 πιο ισχυρή από τις αυτές που προκάλεσαν οι βόμβες που ρίχθηκαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

«Σατανάς 2»: Το νέο ρωσικό πυρηνικό όπλο που μπορεί να καταστρέψει όλη τη Βρετανία | iefimerida.gr 1

Ενας SS 18 Satan

Η Telegraph επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία τον περασμένο Απρίλιο έκανε δοκιμή μίας υπερηχητικής πυρηνικής κεφαλής η οποία πιθανώς προορίζεται να χρησιμοποιηθεί στο «Σατανά 2». Η συγκεκριμένη πυρηνική κεφαλή σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι αδύνατο να αναχαιτιστεί, καθώς δεν θα ακολουθεί συγκεκριμένη τροχιά. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, ο «Σατανάς 2» θα είναι επίσης πολύ πιο γρήγορος από τον πύραυλο που θα αντικαταστήσει.

«Ο πύραυλος αναπτύσσεται προκειμένου να δημιουργήσει μια αποτελεσματική πυρηνική ασπίδα για τις στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας» αναφέρει από την πλευρά του σε δήλωσή του ο επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του πυραύλου Β. Ντεγκτάρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σατανας 2 ΡΩΣΙΑ πύραυλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ