Στο... κόκκινο η αγωνία της κυβέρνησης για τα κανάλια -Περιμένοντας το ΣτΕ - iefimerida.gr

Στο... κόκκινο η αγωνία της κυβέρνησης για τα κανάλια -Περιμένοντας το ΣτΕ

Κορυφώνεται η αγωνία στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τις τηλεοπτικές άδειες και όλα τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στην κρίσιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η απόφαση περί Συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά θα επηρεάσει ούτως ή άλλως το πολιτικό κλίμα και στο κυβερνητικό στρατόπεδο βρίσκονται ήδη σε θέση μάχης.

Οι παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου δημοσίως εμφανίζονται ψύχραιμοι και επαναλαμβάνουν ότι κι εκείνοι περιμένουν την απόφαση. Στην πραγματικότητα βέβαια, ο προβληματισμός περισσεύει και έχει προηγηθεί μπαράζ κλειστών συσκέψεων υπό τον πρωθυπουργό με στενούς του συνεργάτες προκειμένου να χαρτογραφήσουν τα επόμενα κυβερνητικά βήματα, μετά την ετυμηγορία των δικαστών.

«Όποια κι αν είναι η απόφαση θα την εκτελέσουμε»
Όπως εξηγεί στο iefimerida κυβερνητικός παράγοντας «η απόφαση όποια κι αν είναι είμαστε υποχρεωμένοι να την εκτελέσουμε», αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαφωνεί.
Όπως είπε άλλωστε ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς, «δεν μπορούν τα δικαστήρια να συντάσσουν διατάξεις και να γράφουν τους νόμους. Τους νόμους τους συντάσσει, τους γράφει η εκλεγμένη Βουλή. Τα δικαστήρια έρχονται πάντα να κρίνουν, δεν είναι αυτά που νομοθετούν».

«Μια δικαστική απόφαση δεν μπορεί να μας ρίξει»
Με φόντο τα παραπάνω και σε συνδυασμό με τα σενάρια που καλλιεργεί η αντιπολίτευση περί εκλογών, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως μια κυβέρνηση δεν πέφτει από μία δικαστική απόφαση. Και επ’ αυτού υπογραμμίζουν ότι το διακύβευμα για εκείνους είναι «αν στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα υπάρξει κάθαρση ή αν θα επανέλθουμε στο καθεστώς ασυδοσίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου ΣτΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ