Ο Ερντογάν θέλει τώρα να φέρει τον ΟΗΕ στην... Κωνσταντινούπολη - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν θέλει τώρα να φέρει τον ΟΗΕ στην... Κωνσταντινούπολη

Φωτογραφίες: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κωνσταντινούπολη θα πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε γραπτή του δήλωση για την 71η επέτειο της ίδρυσης του ΟΗΕ.

«Πιστεύουμε ότι η Κωνσταντινούπολη, με την αρχαία ιστορία της, τον πολιτισμικό πλούτο της, τη στρατηγική θέση της και τις φυσικές ομορφιές της θα παράσχει κρίσιμες συνεισφορές στην αποστολή και τους στόχους του ΟΗΕ ως κέντρο του Οργανισμού», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «σταθερά αυξανόμενη συμβολή της Τουρκίας στον προϋπολογισμό του ΟΗΕ τα τελευταία χρόνια». Πρόσθεσε δε πως η Τουρκία έχει επίσης ασκήσει έντονες προσπάθειες να μετατρέψει την Κωνσταντινούπολη, που βρίσκεται στη διασταύρωση των ηπείρων και πολιτισμών, σε ένα κέντρο των Ηνωμένων Εθνών και πως ότι η Κωνσταντινούπολη θα ολοκληρώσει την «αποστολή και τους στόχους του ΟΗΕ».

Ως γνωστόν, η έδρα του ΟΗΕ βρίσκεται στη Νέα Υόρκη όμως ο Οργανισμός διαθέτει περιφερειακά κέντρα στη Γενεύη της Ελβετίας, τη Βιέννη της Αυστρίας και στο Ναϊρόμπι της Κένυας, με τον κ. Ερντογάν ουσιαστικά να ζητά την αναβάθμιση της Πόλης σε τοπικό αρχηγείο.

Ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε ακόμη στο μήνυμά του ότι ο ΟΗΕ θα πρέπει να γίνει πιο δημοκρατικός και πιο αντιπροσωπευτικός, επαναλαμβάνοντας μία από τις γνωστές φράσεις του, ότι ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από τα πέντε κράτη που είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αναφερόμενος και στην προσφυγική κρίση, ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι φιλοξενώντας περίπου 3 εκατομμύρια πρόσφυγες η Τουρκία έχει γίνει η «φωνή της παγκόσμια συνείδησης».

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Άγκυρα έχει αναδειχτεί σε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του ΟΗΕ και των αξιών του, έχοντας επωμιστεί «κρίσιμους ρόλους» στις αποστολές του Οργανισμού.

Πηγή: Hurriyet

Ο Ερντογάν θέλει τώρα να φέρει τον ΟΗΕ στην... Κωνσταντινούπολη | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ