Υπέρ της ταχείας επίλυσης στο θέμα του χρέους ετάχθη ο γάλλος ΥΠΕΞ

Οικονομία και μεταναστευτικό ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών, Ζαν- Μαρκ Ερό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο άνδρες, συζήτησαν την πορεία ανάπτυξης των διμερών σχέσεων και ειδικότερα των οικονομικών σχέσεων και της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Παράλληλα, συζητήθηκαν η πορεία και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και το μέλλον της Ευρώπης.

Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, συναντήθηκε με τον Έλληνα Ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, ενώ είχε συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Σε δηλώσεις του για το ελληνικό χρέος ο Γάλλος ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η χώρα του είναι υπέρ της ταχείας επίλυσης του ζητήματος ,ενώ απ΄ την πλευρά του ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι στο ζήτημα του χρέους όλες οι πλευρές της Ευρώπης θα πρέπει να τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είπε ότι η Ελλάδα επιθυμεί μια δίκαιη ευρωπαϊκή και δημοκρατική λύση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού της, ενώ ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας τόνισε ότι η χώρα του αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσίπρας Ζαν Μαρκ Ερό χρέος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ