Σπαγγέτι πικάντικα, Amatriciana

Η πιό διάσημη συνταγή για μακαρόνια, από την τραγική πόλη Amatricie που επλήγη πρόσφατα από σεισμό, στην Ιταλία.


Υλικά

  • 200 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 400 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας συμπυκνωμένη
  • 80 γραμμάρια παντσέτα ποιοτική
  • 40 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί, ποιοτικό
  • 1/2 καυτερή πιπερίτσα κόκκινη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Παρμεζάνα για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπερίτσα
  • Βράστε τα σπαγγέτι όπως λέει στο πακέτο και κρατήστε λίγο από το νερό της βράσης
  • Βάλτε σε ένα τηγάνι την παντσέτα ψιλοκομμένη, σε μέτρια φωτιά να ροδίσει καλά
  • Προσθέστε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπερίτσα να μαλακώσουν
  • Προσθέστε το λευκό κρασί και την ντομάτα, αφήστε τη σάλτσα να γίνει για 15 λεπτά
  • Προς το τέλος ρίξτε την παρμεζάνα, ένα ποτήρι από το νερό της βράσης και τα μακαρόνια σουρωμένα
  • Οταν σερβίρετε, αν τα μακαρόνια είναι πολύ ξερά, προσθέστε λίγο νερό της βράσης
  • Προσθέστε παρμεζάνα τριμμένη από πάνω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ