Σπαγγέτι πικάντικα, Amatriciana - iefimerida.gr

Σπαγγέτι πικάντικα, Amatriciana

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πιό διάσημη συνταγή για μακαρόνια, από την τραγική πόλη Amatricie που επλήγη πρόσφατα από σεισμό, στην Ιταλία.


Υλικά

  • 200 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 400 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας συμπυκνωμένη
  • 80 γραμμάρια παντσέτα ποιοτική
  • 40 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί, ποιοτικό
  • 1/2 καυτερή πιπερίτσα κόκκινη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Παρμεζάνα για σερβίρισμα
Σπαγγέτι πικάντικα, Amatriciana | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπερίτσα
  • Βράστε τα σπαγγέτι όπως λέει στο πακέτο και κρατήστε λίγο από το νερό της βράσης
  • Βάλτε σε ένα τηγάνι την παντσέτα ψιλοκομμένη, σε μέτρια φωτιά να ροδίσει καλά
  • Προσθέστε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπερίτσα να μαλακώσουν
  • Προσθέστε το λευκό κρασί και την ντομάτα, αφήστε τη σάλτσα να γίνει για 15 λεπτά
  • Προς το τέλος ρίξτε την παρμεζάνα, ένα ποτήρι από το νερό της βράσης και τα μακαρόνια σουρωμένα
  • Οταν σερβίρετε, αν τα μακαρόνια είναι πολύ ξερά, προσθέστε λίγο νερό της βράσης
  • Προσθέστε παρμεζάνα τριμμένη από πάνω
Σπαγγέτι πικάντικα, Amatriciana | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ