O Αντώνης Λουδάρος είναι ο Ελληνας Πουαρό [εικόνες] - iefimerida.gr

O Αντώνης Λουδάρος είναι ο Ελληνας Πουαρό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα σημαντικότερα και αγαπημένα παιδικά βιβλία «Ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ» του Γερμανού συγγραφέα Έριχ Καίστνερ, μεταφέρεται στη σκηνή του «ΘΕΑΤΡΟΝ» από τις 4 Νοεμβρίου.

Ένα υπερθέαμα με μοναδικούς συντελεστές, που διοασκευάζει η Μιμή Ντενίση.

O Αντώνης Λουδάρος είναι ο Ελληνας Πουαρό [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Η ευρηματική σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη μαζί με το εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών με πρωταγωνιστές τον Αντώνη Λουδάρο, τη Ναταλία Δραγούμη, τη Νεφέλη Ορφανού, τον Ανδρέα Κωνσταντινίδη, τον Αλέξανδρο Καλπακίδη, στο ρόλο του Εμίλ, τον Γιώργο Μακρή και 8 ακόμα ηθοποιούς που συνθέτουν ένα υπέροχο «μπουλούκι» παιδιών του δρόμου, καθώς και τα σκηνικά της Αθανασίας Σμαραγδή δημιουργούν ένα γοητευτικό, τρυφερό σύνολο.

Μια ιστορία καταδίωξης, ένα αστυνομικό έργο για παιδιά, όπου οι καλές δυνάμεις του κόσμου (που αντιπροσωπεύονται από τα παιδιά) στρέφονται κατά των κακών (δηλαδή των ενηλίκων).

Μία παράσταση που αναδεικνύει και παρουσιάζει την ομαδικότητα, το θάρρος και την εφευρετικότητα των παιδιών απέναντι στην «δυσκαμψία» των μεγάλων.

O Αντώνης Λουδάρος είναι ο Ελληνας Πουαρό [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Η ιστορία
Ο Εμίλ Τύσεν, ο ήρωας της ιστορίας μας, είναι ένα αγόρι στο οποίο ανατίθεται μία αποστολή: να ταξιδέψει με το τραίνο μέχρι το Βερολίνο, όπου ζει η γιαγιά του και να της δώσει ένα χρηματικό ποσό-βοήθεια που του εμπιστεύτηκε η μητέρα του.

Τα χρήματα για τον Εμίλ είναι μεγάλη υπόθεση, αφού η μητέρα του τον αναθρέφει μόνη της, με δυσκολία. Όπως είναι λογικό ο Εμίλ αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια με τόσα χρήματα μέσα στην τσέπη του. Ωστόσο, αγωνιά και για κάτι άλλο. Πριν φύγει για το Βερολίνο, ζωγράφισε στο άγαλμα του μεγάλου Δούκα Καρόλου που κοσμεί την κεντρική πλατεία του χωριού του, κάτι τεράστια μουστάκια.

Είναι ανήσυχος μην αποκαλυφθεί ότι πίσω από τα μουστάκια που «κοσμούν» τον Δούκα είναι ο ίδιος και οι φίλοι του!

Στη διαδρομή με το τραίνο βρίσκεται στο ίδιο βαγόνι με τον κύριο Σανταχιόνι, έναν ευγενικό κύριο που δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Εμίλ, μόλις διαπιστώνει ότι κουβαλάει πάνω του χρήματα.

Όταν το τραίνο μπαίνει σε ένα μακρύ τούνελ, ο Εμίλ δεν καταφέρνει να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά. Επικρατεί αναστάτωση και όταν το τραίνο βγαίνει τελικά από το τούνελ ο Εμίλ διαπιστώνει ότι ο κ. Σανταχιόνι έχει γίνει καπνός. Και μαζί του, όλα του τα χρήματα!

Κατεβαίνει στο σταθμό και ακολουθεί κατά πόδας τον κλέφτη. Για καλή του τύχη γνωρίζει μια ομάδα παιδιών στο Βερολίνο και αποφασίζουν να παρακολουθήσουν τον κλέφτη, να τον πιάσουν και αφού αποδείξουν την ενοχή του να τον καταδώσουν στις Αρχές.

O Αντώνης Λουδάρος είναι ο Ελληνας Πουαρό [εικόνες]  | iefimerida.gr 2


Γραμμένο πριν απο περίπου 90 χρόνια
Το βιβλίο τιμήθηκε με το Παγκόσμιο Βραβείο Λογοτεχνίας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Ο Καίστνερ, πού έχει χαρακτηριστεί ως «μάστορας των μικρών μορφών» και «συγγραφέας- κλειδί της γερμανικής μεσοπολεμικής εποχής» έγραψε το βιβλίο αυτό πριν από περίπου 90 χρόνια, τοποθετώντας το στη μεσοπολεμική Γερμανία.

Σήμερα, παραμένει επίκαιρο και εμπνέει όσο ποτέ, προβάλλοντας την αστείρευτη παιδική δύναμη. Ο ίδιος ήθελε πάντοτε να είναι ένας συγγραφέας που να διαβάζεται εύκολα, που θα παρέμενε, παρά τα βαθύτερα νοήματα, κατανοητός και αυτό πετυχαίνει απόλυτα και στη θεατρική μεταφορά του έργου του, από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

O Αντώνης Λουδάρος είναι ο Ελληνας Πουαρό [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Η παράσταση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και ανεβαίνει στην αίθουσα «Αντιγόνη» του «ΘΕΑΤΡΟΝ» από τις 4 Νοεμβρίου.

* Στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ